Η... υπενθύμιση των Σαμπόνις και Φοξ στη σπουδαία νίκη των Κινγκς στην Ιντιάνα (vid)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Η... υπενθύμιση των Σαμπόνις και Φοξ στη σπουδαία νίκη των Κινγκς στην Ιντιάνα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 03.02.2024

Στην Ιντιάνα και στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το All-Star Game 2024, οι Ντομάντας Σαμπόνις και ΝτιΆρον Φοξ που δεν ανήκουν φέτος στους επίλεκτους, βρέθηκαν εκεί για να αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς. Και με «πλούσιες» εμφανίσεις οδήγησαν τους Σακραμέντο Κινγκς σε μία πολύ σημαντική νίκη: 133-122.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις και ο ΝτιΆρον Φοξ είχαν έξτρα κίνητρο. Είχαν περάσει μόλις μερικές ώρες, ούτε καν μία μέρα, από την ώρα και τη στιγμή που ενημερώθηκαν πως δεν ανήκουν στο ρόστερ της δυτικής περιφέρειας που θα λάβει μέρος στο All-Star Game. Γεγονός που δεν τους απογοήτευσε, αλλά κυρίως τους εκνεύρισε. 

Και ω του θαύματος, η μοίρα σε συνεργασία με τον πρoγραμματισμό των αγώνων, τους οδήγησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2), στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι των επιλέκτων (στις 19 Φεβρουαρίου). Στο Fieldhouse της Ιντιάνα. Η ιερή αποστολή τους ήταν να οδηγήσουν τους Σακραμέντο Κινγκς στη νίκη επί των Πέισερς και ταυτόχρονα να απoδείξουν πως οι... ειδικοί έκαναν λάθος που τους αγνόησαν. Τα κατάφεραν και τα δύο!

Ο Σαμπόνις έβαλε 26 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 7 τελικές πάσες και έγινε το 14ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφθασε τα 30 συνεχόμενα double doubles. Tαυτόχρονα o Φοξ πρόσθεσε στη στατιστική 25 πόντους και 6 κλεψίματα. Με αυτές τις επιδόσεις προσέφεραν στους Βασιλιάδες από την Καλιφόρνια μία σπουδαία νίκη με 133-122, απέναντι σε μία ομάδα που κάνει... ζημιές φέτος και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Πέισερς την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν νικήσεις τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τέσσερις φορές σε συνολικά πέντε συναντήσεις.

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του και δεν αγωνίστηκε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά οι Βασιλιάδες πέραν των δύο «αστεριών τους» πήραν επιπλέον βοήθειες. Οι περισσότερες ήρθαν από τους Χάρισον Μπαρνς και Μαλίκ Μονκ, που πρόσθεσαν 22 και 23 πόντους αντίστοιχα. Έτσι προέκυψε και το εξίσου εντυπωσιακό, τέσσερις παίκτες των Σακραμέντο Κινγκς να έχουν 22+ πόντους σε ένα ματς. Πράγμα που έχει να τους συμβεί εδώ και μία δεκαετία. 

Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ του All-Star Game σε Ανατολή και Δύση
NBA

14:33 - 02.02.2024

Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ του All-Star Game σε Ανατολή και Δύση

Μετά την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως αρχηγού της Ανατολής και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει τον αντίστοιχο ρόλο στη Δύση, πλέον έγιναν γνωστές οι δύο δωδεκάδες των δύο αντίπαλων ομάδων που θα εμφανιστούν στο NBA All-Star Game του 2024.

Στην άλλη μεριά, οι Πέισερς είχαν για πρώτο σκόρερ τον Μπενεντίκτ Μαθουρίν με 31 πόντους και ο Πασκάλ Σιάκαμ σταμάτησε στους 22. Ο All-Star γκαρντ της Ανατολής, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον δεν ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα των γηπεδούχων για πρώτη φορά. Έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, αλλά μάλλον ακόμα δεν είναι σωματικά στο 100%. Αγωνίστηκε για 21'32'' και είχε 14 πόντους και μόλις μία ασίστ, αν και μέσο όρο στη σεζόν έχει 12,3.