Εναλλαγές στην κορυφή της Δύσης: Ξανά στο Νο 1 οι Θάντερ, μετά την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Μάτζικ (vids)
i

© photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Εναλλαγές στην κορυφή της Δύσης: Ξανά στο Νο 1 οι Θάντερ, μετά την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Μάτζικ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:28 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 03.02.2024

H κόντρα μεταξύ Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Μινεσότα Τίμπερουλβς για την κορυφαία θέση της δυτικής περιφέρειας συνεχίζεται! Οι πρώτοι νίκησαν εύκολα τους Σάρλοτ Χόρνετς και εκμεταλλεύτηκαν την εντός έδρας ήττα από των Λύκων από τους Ορλάντο Μάτζικ. Έτσι πάτησαν ξανά κορυφή, ενώ Κλίπερς και Νάγκετς που ακολουθούν στην κατάταξη επικράτησαν των Πίστονς και των Μπλέιζερς, αντίστοιχα.

Για την Οκλαχόμα Σίτι η εξέλιξη του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ σε έναν παίκτη που διεκδικεί ακόμα και το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτης της κανονικής περιόδου, δεν αποτελεί την μοναδική απειλή για τους αντιπάλους. Οι Θάντερ με υπομονή χρόνων έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που πλέον, στέκεται εμπόδιο -πολλές φορές ανυπέρβλητο- ακόμα και στις παραδοσιακές δυνάμεις της λίγκας. 

Ότι δεν έκαναν τα χρόνια της κοινής παρουσίας των Κέβιν Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα ή αργότερα με τον Πολ Τζορτζ, είναι έτοιμοι να το κάνουν τώρα και στο πλευρό του Καναδού σούπερ σταρ, υπάρχει μία εξόχως ενδιαφέρουσα δυναμική. 

Χωρίς τις υπηρεσίες του τραυματία Τζέιλεν Ουίλιαμς, ο οποίος αποτελεί παίκτη-κλειδι για την ομάδα της Οκλαχόμα, αλλά με τον Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να σταματάει στους 31 πόντους (0,3 λιγότερους από τον μέσο όρο του) και τον Τσετ Χόλμγκρεν να προσθέτει άλλους 16, νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς με άνεση και σκορ 126-106

Για καλή του τύχη και για κακή των Τίμπεργουλβς, οι Ορλάντο Μάτζικ με μέγα πρωταγωνιστή τον Πάολο Μπανκέρο επικράτησαν στη Μινεσότα με 108-106. Συνδικάστηκα τα αποτελέσματα στους συγκεκριμένους δύο αγώνες επανάφεραν τους Θάντερ στην κορυφή της κατάταξης στη δυτική περιφέρεια, αφήνοντας δεύτερους, αλλά με το ίδιο ρεκόρ (34-15) τους Λύκους. 

Μόνο που στο παιχνίδι διεκδίκησης του Νο 1 της κατάταξης εμφανίζονται πλέον δυναμικά και οι Λος Άντζελες Κλίπερς. Έχουν οκτώ νίκες στα τελευταία 10 ματς και η πιο πρόσφατη ήταν αυτή στο Ντιτρόιτ (136-125) και πλέον το ρεκόρ τους είναι 32-15. Έχουν δηλαδή μία ήττα λιγότερη από τους πρωταθλητές Νάγκετς, που τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2) νίκησαν στο Ντένβερ τους Μπλέιζερς (120-108) με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει μία τρομερή εμφάνιση με 27 πόντους, 22 ριμπάουντ και 12 ασίστ

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, οι  Χοκς νίκησαν στην Ατλάντα τους Φοίνιξ Σανς (129-120) πατά τους 35 πόντους του Κέβιν Ντουράντ, διότι είδαν τον Τρέι Γιανγκ να μην έχει... αντίπαλο. Σταμάτησε στους 32 πόντους, ενώ μοίρασε και 15 τελικές πάσες στους συμπαίκτες τους. Αρκετές εκ των οποίων πήγαν στα χέρια του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο των Γερακιών, έβαλε 23 πόντους με 4/7 τρίποντα. 

Η... υπενθύμιση των Σαμπόνις και Φοξ στη σπουδαία νίκη των Κινγκς στην Ιντιάνα (vid)
NBA

08:21 - 03.02.2024

Η... υπενθύμιση των Σαμπόνις και Φοξ στη σπουδαία νίκη των Κινγκς στην Ιντιάνα (vid)

Στην Ιντιάνα και στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το All-Star Game 2024, οι Ντομάντας Σαμπόνις και ΝτιΆρον Φοξ που δεν ανήκουν φέτος στους επίλεκτους, βρέθηκαν εκεί για να αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς. Και με «πλούσιες» εμφανίσεις οδήγησαν τους Σακραμέντο Κινγκς σε μία πολύ σημαντική νίκη: 133-122.

Οι Χιούστον Ρόκετς διέλυσαν τους Τορόντο Ράπτορς με 29 πόντους διαφορά και με τον Αλπερέν Σενγκούν, να συνεχίζει να κάνει τους αντιπάλους του να... τρίβουν τα μάτια τους και να μην μπορούν να του αντισταθούν. Κάνει τρομερή χρονιά και δικαιούται ακόμα και να γκρινιάζει ακόμα και για τη μη συμμετοχή του στο All-Star Game. Στα 21 του χρόνια ο Τούρκος σέντερ, μοιάζει ολοένα και περισσότερο σε στυλ και σε αποτελεσματικότητα με τον Νίκολα Γιόκιτς (και δεν είναι υπερβολή), ενώ κόντρα στους Καναδούς κατέγραψε στην προσωπική του στατιστική 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Λίγο πάνω δηλαδή, από τους μέσους όρους του: 21,7 πόντοι, 9,2 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ