Ο ΛεΜπρόν σταμάτησε στο Madison το σερί των Νικς - Νίκες για Νετς και Καβαλίερς (vids)
i

© photo by Al Bello / Getty Images / Ideal Images

Ο ΛεΜπρόν σταμάτησε στο Madison το σερί των Νικς - Νίκες για Νετς και Καβαλίερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 04.02.2024

Οι Νικς δεν κατάφεραν να κάνουν δέκα τις διαδοχικές τους νίκες, διότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη και οδήγησε τους Λέικερς στην επιτυχία. Στη Φιλαδέλφεια οι Σίξερς χωρίς τον Εμπίντ υποφέρουν και ο Καμ Τόμας προσέφερε στους Νετς τη νίκη, ενώ οι Καβαλίερς δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους Σπερς.

Στις εννέα διαδοχικές νίκες σταμάτησε η... φόρα που είχαν πάρει οι Νιου Γιορκ Νικς και έδειχνε σταματημό να μην έχει. Τελικά, τους έβαλε φρένο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και οι Λέικερς, που μπήκαν στο Madison και βγήκαν από αυτό με το υπέρ τους 113-105

Ο 38χρονος σούπερ σταρ είχε 24 πόντους και από πέντε σε ριμπάουντ και ασίστ, ο Όστιν Ριβς τον βοήθησε συστηματικά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα (είχε 22 πόντους), ενώ ο Άντονι Ντέιβις ασχολήθηκε περισσότερο με την άμυνα. Στην επίθεση πρόσθεσε 12 πόντους και 5 ασίστ, αλλά στα μετόπισθεν ήταν ασταμάτητος και κατέγραψε στην στατιστική του 18 ριμπάουντ και 4 τάπες. 

Οι γηπεδούχοι Νικς, αν και στις προηγούμενες αναμετρήσεις είχαν καλύψει τις σημαντικές τους απουσίες (Τζούλιους Ραντλ, Ότζι Ανουνόμπι, Μίτσελ Ρόμπινσον) αυτή τη φορά την πάτησαν. Παραμένουν όμως, μία από τις πιο... καυτές ομάδες σε ολόκληρη τη λίγκα και αυτή τους την «θερμοκρασία» την συντηρεί ο Τζέιλεν Μπράνσον. Ο All-Star γκαρντ είχε αυτή τη φορά 36 πόντους με 10 ασίστ, αλλά οι Λέικερς δεν του επέτρεψαν να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την ομάδα από το Μεγάλο Μήλο. 

Στο μεταξύ, οι Σίξερς που έχουν χάσει τη θέση τους από τους Νικς στην τρίτη θέση της κατάταξης στην Ανατολή, ηττήθηκαν από τους Μπρούκλιν Νετς (136-121) στη Φιλαδέλφεια. Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν αγωνίστηκε και θα πρέπει οι συμπαίκτες του να μάθουν να... επιβιώνουν χωρίς αυτόν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς το πρόβλημα στο γόνατο μπορεί να τον οδηγήσει μέχρι και στο χειρουργείο

Κόντρα στους Νετς πάντως, δεν αγωνίστηκε ούτε ο Τομπάις Χάρις, ενώ εκτός παραμένει και ο (επίσης βασικός) ΝτιΆντονι Μέλτον. Έτσι, ο Καμ Τόμας των γηπεδούχων, βρήκε το περιθώριο και τους διαδρόμους να κάνει ένα προσωπικό show και με 40 πόντους να οδηγήσει την... δεύτερη ομάδα της Νέας Υόρκης στην επιτυχία. 

O 23χρονος γκαρντ, κάθε φορά που παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής από τον κόουτς Ζακ Βον σκοράρει ασταμάτητα. Το ρεκόρ του είναι οι 47 πόντοι που έβαλε κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ενώ επτά φορές στο σύνολο της καριέρας του έχει βάλει από 40 και πάνω! 

Γιάννης εναντίον Λούκα: Επική μονομαχία, σαραντάρες και μεγαλη νίκη των Μπακς στο Ντάλας (vids)
NBA

08:31 - 04.02.2024

Γιάννης εναντίον Λούκα: Επική μονομαχία, σαραντάρες και μεγαλη νίκη των Μπακς στο Ντάλας (vids)

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 40 πόντους, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 48 και παρά το γεγονός ότι οι Μιλγουόκι Μπακς στην πρώτη περίοδο έχαναν με 24 πόντους διαφορά (!) νίκησαν στο Ντάλας με σκορ 129-117.

Τέλος, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με πρωταγωνιστή τον Ντόνοβαν Μίτσελ με τους 31 πόντους του νίκησαν τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο με 117-101. Σπουδαίο παιχνίδι έκαναν και οι Τζάρετ Άλεν (26 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και Ίβαν Μόμπλεϊ (28 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και έκαναν τη ζωή δύσκολη του Βικτόρ Ουεμπανιαμά, που βέβαια τελείωσε την αναμέτρηση με ένα ακόμα double double: 19 πόντοι και 14 ριμπάουντ.