Πάντερ: «Χρειάστηκα πέντε σεζόν για να φτάσω σε επταψήφιο συμβόλαιο»!
i

©InTime

Πάντερ: «Χρειάστηκα πέντε σεζόν για να φτάσω σε επταψήφιο συμβόλαιο»!

Sportal newsroom 00:08 - 15.09.2023

Ο Κέβιν Πάντερ έκανε αναδρομή της πορείας του από το Λαύριο μέχρι την Παρτίζαν

Σκληρή δουλειά για μια πενταετία χρειάστηκε ο Κέβιν Πάντερ για να αναρριχηθεί από τα 40.000 δολάρια το χρόνο στο Λαύριο στο 1.000.000 δολάρια στην Παρτίζαν το καλοκαίρι του 2021.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για την εμπειρία του αγωνιζόμενος μακριά από τις ΗΠΑ στο Hidden Gems podcast, όπου παραδέχθηκε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν είχε ιδέα τι σημαίνει EuroLeague.

«Όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη, έβγαζα 40 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Το πρώτο μου συμβόλαιο αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο το υπέγραψα στην έκτη μου σεζόν στην Ευρώπη (σσ. όταν υπέγραψε με την Παρτίζαν το 2021). Άρα μου πήρε ακριβώς πέντε σεζόν για να πάω από 40 χιλιάδες δολάρια το χρόνο σε επταψήφιο συμβόλαιο.

Είχα στόχο. Όταν έπαιζα στην πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη, στο Λαύριο, έπεσα πάνω σε έναν αγώνα της EuroLeague. Η ποιότητα του παιχνιδιού τράβηξε αμέσως την προσοχή μου, δεν ήξερα τίποτα για την EuroLeague εκείνη την εποχή. Κάλεσα τον μάνατζέρ μου για να λάβω περισσότερες πληροφορίες για το πρωτάθλημα και του είπα ότι μια μέρα θα ανέβαινα στο επίπεδο της EuroLeague» δήλωσε αρχικά ο Κέβιν Πάντερ.

Και συμπλήρωσε: «Όταν πήγαινα στην Αμερική τα καλοκαίρια, δούλευα σκληρά και δεν σπατάλησα ποτέ τα χρήματά μου. Είχα ένα πρόγραμμα 4-5 ετών και ήξερα πολύ καλά ποιος ήταν ο στόχος μου.

Από την πρώτη μέρα που πήγα στην Ευρώπη, ήθελα να είμαι ο καλύτερος εκεί. Είχα μεγάλες δυσκολίες σε αυτό το μονοπάτι, αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω σκληρά, γιατί ήξερα ποιος ήταν ο στόχος μου. Όσο περισσότερο δούλευα, τόσο καλύτερα άρχισα να καταλαβαίνω το μπάσκετ που παιζόταν στην Ευρώπη.

Δεν έκανα ποτέ διακοπές αυτή την περίοδο, συνέχισα να δουλεύω αποφασιστικά για να πετύχω τον στόχο μου. Οι δύο βασικοί παράγοντες εδώ είναι η πειθαρχία και το πόσο θέλω να πετύχω τον στόχο μου. Δεν με νοιάζει να πάω διακοπές. Όταν βγω στη σύνταξη θα μπορώ να κάνω όσες διακοπές θέλω.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να δουλεύεις σκληρά και να βρίσκεις έναν τρόπο να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, δουλεύω το καλοκαίρι αντί να πάω διακοπές, αλλά δεν με νοιάζει. Μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσεις στο σημείο που θέλεις, αλλά τελικά θα δεις ότι οι κόποι σου απέδωσαν καρπούς».