Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε γιατί απέρριψε την Adidas και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Nike

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Patrick McDermott/Getty Images

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε γιατί απέρριψε την Adidas και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Nike

Νίκος Καλαμπάκας 20:10 - 19.04.2024

Ο σούπερ σταρ του ελληνικού μπάσκετ που λάμπει στο ΝΒΑ μίλησε στο podcast του αδερφού του και αναφέρθηκε στην εποχή που η Adidas ήθελε να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο.

Ένα βήμα πριν υπογράψει συμβόλαιο με την Adidas είχε βρεθεί στο παρελθόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ της εθνικής Ελλάδος και των Μιλγουόκι Μπακς, φιλοξενήθηκε στο podcast του αδερφού του, Θανάση και ξεδίπλωσε την ιστορία για το πως βρέθηκε κοντά στο να μην κάνει συμβόλαιο με τη Nike, αλλά να διαφημίζει τα προϊόντα της Adidas!

Ο Greek Freak μίλησε για την εποχή που η εταιρεία είχε πλησιάσει τον ίδιο και την οικογένειά του προκειμένου να συνεργαστούν. Αρχικά τους είχαν εξηγήσει ότι θα υπέγραφαν συμβόλαιο και ο ίδιος και ο Θανάσης, ωστόσο όταν το πλάνο άλλαξε, ο Γιάννης δεν έβαλε την υπογραφή του:

«Εκείνη την εποχή, παίζαμε στη 2η κατηγορία αν θυμάμαι καλά, και μετά μας είπαν ότι υπήρχε αυτό το καμπ. Στις ΗΠΑ, έχουν το Nike Hoop Summit, Basketball Without Borders. Μας είπαν ότι θα συμμετάσχουμε κι εγώ και ο Θανάσης. Ήμασταν ενθουσιασμένοι, λέγαμε ότι «Εντάξει, μπορούμε να δείξουμε το ταλέντο μας και ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να μας δει ντραφτ, ίσως να παίξουμε στο εξωτερικό στην EuroLeague.

Ήταν απλώς μια ευκαιρία. Εκείνη την εποχή, δεν είχαμε διαβατήρια, έγγραφα, δεν μπορούσαμε πραγματικά να ταξιδέψουμε. Μετά, ο Θανάσης πήρε συμβόλαιο, πήρα κι εγώ συμβόλαιο. Γυρίσαμε σπίτι, γιορτάζαμε», θυμήθηκε ο σούπερ σταρ. «Το συμβόλαιο τότε ήταν τρεις με πέντε χιλιάδες. Πήραμε δωρεάν ρούχα, ήμασταν ευχαριστημένοι. Πήραμε δωρεάν φαγητό, δωρεάν ρούχα, και πήγαμε και μια βόλτα μέχρι τα κεντρικά της εταιρείας στην Ελλάδα».

Όταν εμφανίστηκαν ο Γιάννης, ο Θανάσης και η οικογένειά τους, ένιωσαν ότι κάτι άλλαξε στην προσέγγιση του εκπροσώπου της Adidas.

Περπατήσαμε και αυτός ο τύπος με τον οποίο μιλούσαμε, μπορούσα να δω την ενέργειά του να αλλάζει, ήταν πολύ λιγομίλητος με τη μητέρα μου και μαζί μου. Ήταν σαν να μου έλεγε, «Πήγαινε στο γραφείο και περίμενε». Τελικά, περιμέναμε 45 λεπτά και μετά έφερε το συμβόλαιο και μου το έβαλε μπροστά», είπε ο Γιάννης.

«Είπα: «Εντάξει, ωραία, αλλά πού είναι το συμβόλαιο του αδελφού μου;» Εκείνος απάντησε ότι «Όχι, δεν πρόκειται να υπογράψουμε τον αδερφό σου σήμερα, θα υπογράψουμε πρώτα με εσένα και μετά θα φέρουμε τον αδερφό σου το Σαββατοκύριακο να υπογράψει το δικό του συμβόλαιο». «Όχι, ευχαριστώ», είπε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς .

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει οτι ο εκπρόσωπος ήθελε να υπογράψει μόνο τον ίδιο και και οχι και τον Θανάση, ο Γιάννης ήταν ειλικρινής - αφού εξήγησε ότι ο εκπρόσωπος της Adidas γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση της οικογένειάς τους.

«Νομίζω ότι ήταν επειδή ήξερε ότι δεν είχαμε μεγάλο λόγο. Στο τέλος της ημέρας, αν είχες βάλει λίγο χαρτί υγείας και λίγα μετρητά δίπλα μας, μάλλον θα το υπέγραφα. Ήξερε πως ήμασταν εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να φροντίσω την οικογένειά μου με τον καλύτερο τρόπο, οπότε ήξερε την ιστορία μας. Ήξερε πώς ήμασταν όταν πήγαμε και φάγαμε μαζί του. Ήξερε πόσο απελπισμένοι ήμασταν βασικά και οι άνθρωποι από πάνω του ίσως προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν ως πλεονέκτημα».