Γιάννης Αγραβάνης: «Παραλίγο να ήμουν και εγώ στο κέντρο της Πράγας, κάπου κοντά στο μακελειό»

Γιάννης Αγραβάνης

Γιάννης Αγραβάνης: «Παραλίγο να ήμουν και εγώ στο κέντρο της Πράγας, κάπου κοντά στο μακελειό»

Sportal newsroom 15:57 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 22.12.2023

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αγραβάνης κατοικεί στην Πράγα και αγωνίζεται με τη Σλάβια. Μέσω του Web Radio της ΕΟΚ αφηγήθηκε της... μαύρες ώρες στην πρωτεύουσα της Τσεχίας από την αιματηρή επίθεση της Πέμπτης (21/12) στο Πανεπιστήμιο.

Για την Τσεχία, το Σάββατο (23/12) θα είναι μία μέρα εθνικού πένθους όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και η κίνησή της αφορά στα θύματα από το μακελειό της Πέμπτης (21/12), όταν ένας ψυχοπαθής εισέβαλε στην σχολή καλών τεχνών του Πανεπιστημίου της Πράγας και πυροβολώντας ασύστολα σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 25. 

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, κατοικεί τον τελευταίο καιρό και ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος αγωνίζεται με την Σλάβια. Μάλιστα, μίλησε για το συμβάν ως ο καλεσμένος του Web Radio της ΕΟΚ και δήλωσε πως «είχαμε προπόνηση το πρωί της μοιραίας μέρας και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ», αφηγήθηκε και εξήγησε πως «στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε on line, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο». 

Στην πόλη «ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα», πρόσθεσε. 

Κι αφού αναφέρθηκε στην αιματηρή περιπέτεια ο Γιάννης Αγραβάνης στη συνέχεια μίλησε για την πορεία και τις φιλοδοξίες του. «Η ιδέα του εξωτερικού είναι κάτι που ήθελα καιρό. Η Τσεχία ήταν η ευκαιρία που ήθελα, είναι πραγματικά ευλογία να παίζεις σε ένα τόσο καλό πρωτάθλημα και να εξελίσσεσαι τόσο μπασκετικά, όσο και πνευματικά σαν άνθρωπος στο μπασκετικό κομμάτι. Το εξωτερικό είναι κάτι που το “κυνήγησα” κι εγώ ο ίδιος και γι’ αυτό ίσως καθυστέρησε λίγο παραπάνω. Ευτυχώς έγινε αυτό που ήθελα», κατέληξε.