Η... μοναξιά του Αντετοκούνμπο στον διασυρμό των Μπακς στο Σακραμέντο (vids)

Η... μοναξιά του Αντετοκούνμπο στον διασυρμό των Μπακς στο Σακραμέντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 13.03.2024

Με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο, αλλά δεν μπορούσε μόνος του ούτε καν να προστατεύσει τους Μιλγουόκι Μπακς από μία βαριά ήττα.

Λίγες ώρες μετά την άψογη συνεργασία του με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Λ.Α. που έδωσε τη νίκη στους Μπακς κόντρα στους Κλίπερς, αυτή τη φορά, στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, το Σακραμέντο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σαν να πήγε μόνος του. Τα υπόλοιπα ελάφια χάθηκαν στη διαδρομή!

Ο Greek Freak έβαλε 30 πόντους, με τα γνωστά υπέροχα στατιστικά του (10/17 σουτ), ήταν ορμητικός στην επίθεση, κέρδισε φάουλ, πήγε στις βολές και ήταν εύστοχος: 10/14. Μάζεψε τα ριμπάουντ, είχε 13 στο σύνολο, έκανε και 4 ασίστ. Έδωσε περισσότερες καλές πάσες, αλλά όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους. Δεν ήταν απλώς άστοχοι, ήταν... εκνευριστικά άστοχοι.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τους 30 πόντους του Αντετοκούνμπο, κανείς δεν έβαλε πάνω από 11 πόντους. Τόσους είχε ο Μπόμπι Πόρτις ερχόμενος από τον πάγκο και άλλους τόσους ο βασικός Μαλίκ Μπίσλεϊ με τα 3/11 τρίποντά του. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 10 πόντους με 2/12 σουτ, ενώ συνολικά το Μιλγουόκι σούταρε με 7/39 από το τρίποντο. Δηλαδή, ποσοστό 17,9%.

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)
NBA

11:10 - 12.03.2024

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)

Μιας και ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ σε ηλικία 30 ετών σταμάτησε το μπάσκετ, στην συλλογική μνήμη επανήλθε το... τρομακτικά άτυχο και ατυχές Draft του 2013. Όταν τον επέλεξαν οι Ουίζαρντς στο Νο 3 και οι Μπακς διάλεξαν τον Αντετοκούνμπο στο Νο 15.

Κάπως έτσι, δεν ήρθε απλώς η πρώτη ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Σακραμέντο Κινγκς μετά την 1η Φεβρουαρίου του 2016, ήρθε μία βαριά ήττα με μία μεγάλη διαφορά (35 πόντων), όμοια με αυτή που είχαν υποστεί τα Ελάφια στο Γκόλντεν Στέιτ στην αρχή της περιοδείας τους στην Καλιφόρνια. Και το γεγονός αυτό σίγουρα αποτελεί έναν νέο προβληματισμό για τον κόουτς Ντοκ Ρίβερς, που βλέπει τους Μπόστον Σέλτικς να δείχνουν ακαταμάχητοι στην Ανατολή.