Ο Αντετοκούνμπο επανάφερε τους Μπακς στα... λογικά τους και νίκησαν τους «μισούς» Κλίπερς στο Λ.Α. (vids)
i

@Bucks / X

Ο Αντετοκούνμπο επανάφερε τους Μπακς στα... λογικά τους και νίκησαν τους «μισούς» Κλίπερς στο Λ.Α. (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:30 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 10.03.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς υπέφεραν στο Λ.Α. μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Κλίπερς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Πολ Τζορτζ, Κουάι Λέοναρντ και Ουέστμπρουκ και τελικά παραδόθηκαν στα Ελάφια με 124-117. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (34 πόντοι) και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ (35 πόντοι) δεν επέτρεψαν τα... όνειρα των γηπεδούχων να γίνουν πράξη.

Στο πρώτο ματς της περιοδείας τους στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν με τεράστια διαφορά από τους Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ. Ακολούθως, παρέμειναν στην Καλιφόρνια, αλλά μεταφέρθηκαν στο Λος Άντζελες. Εκεί όπου ηττήθηκαν από τους Λέικερς και το βράδυ της Κυριακής (10/3) αντιμετώπισαν την δεύτερη ομάδα της πόλης: Τους Κλίπερς.

Αυτή τη φορά, τα Ελάφια ναι μεν πιέστηκαν, αλλά εν τέλει ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πρωταγωνιστεί για μία ακόμα φορά (34 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ) και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να τον στηρίζει και να σταματάει στους 35 πόντους, στα 7 ριμπάουντ και στις 11 ασίστ, επικράτησαν με 124-117 και πήραν την 41η νίκη τους σε 64 αγώνες.

Πλέον, έχουν μπροστά τους ένα ακόμα ματς στην Καλιφόρνια, απέναντι στους πρωτευουσιάνους Σακραμέντο Κινγκς, που αγωνίζονται χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος βέβαια είναι τραυματίας και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Όπως τραυματίες, πέραν του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος έχει σπάσει το χέρι του, ήταν και ο Πολ Τζορτζ και Κουάι Λέοναρντ. Στην πραγματικότητα οι δύο σταρς των Κλίπερς προφυλάχθηκαν και ξεκουράστηκαν κόντρα στους Μπακς και το Μιλγουόκι το εκμεταλλεύτηκε.

Διότι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... έλαμψε στο παρκέ για μία ακόμα φορά και για καλή του τύχη ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν επίσης σε εξαιρετική μέρα. Διότι, αλλιώς θα είχαν σοβαρό πρόβλημα τα Ελάφια.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τους βασικούς της μιας... νύχτας (Αμίρ Κόφι, Πι Τζέι Τάκερ), αλλά και με τους Νόρμαν Πάουελ και Ίβιτσα Ζούμπατς, που λειτουργούσαν όλοι τους αρμονικά υπό τις οδηγίες του Τζέιμς Χάρντεν. Στο τέλος της δεύτερης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 62-59.

Έδειξαν την... άγρια διάθεσή τους και την διατήρησαν σχεδόν μέχρι το τέλος. Απλώς κατέρρευσαν στα τελευταία λεπτά και οι Μπακς βρήκαν τελικά τον τρόπο να πάρουν τη νίκη και κυρίως λίγη έξτρα δύναμη για την τελευταία κούρσα της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Ο Λίλαρντ έγινε ο τέταρτος καλύτερος «μπόμπερ» στην ιστορία - Προσπέρασε τον Ρέτζι Μίλερ, καταδιώκει τον Χάρντεν (vids)
NBA

10:00 - 09.03.2024

Ο Λίλαρντ έγινε ο τέταρτος καλύτερος «μπόμπερ» στην ιστορία - Προσπέρασε τον Ρέτζι Μίλερ, καταδιώκει τον Χάρντεν (vids)

Χρειαζόταν ένα εύστοχο τρίποντο ακόμα για να ξεπεράσει τον θρυλικό Ρέτζι Μίλερ και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε τέσσερα. Οι Μπακς δεν νίκησαν στο Λ.Α., αλλά ο Dame έγινε o τέταρτος καλύτερος του είδους, στα χρονικά του ΝΒΑ.

Πέραν από τον Αντετοκούνμπο, αλλά και του Λίλαρντ, ο οποίος ολοκλήρωσε το έργο του με 7/13 τρίποντα και συνολικά 35 πόντους, ο Μαλίκ Μπίσλεϊ πρόσθεσε 17 πόντους, ενώ ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς άκουσε και ένα ευχάριστο νέο από το ιατρικό επιτελείο: Σύντομα ο Κρις Μίντλετον θα είναι στη διάθεσή του. Δεν είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα, αλλά πιθανότατα την επόμενη θα έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.