Απίστευτο... εξαψήφιο πρόστιμο: Το ΝΒΑ τιμώρησε αυστηρά τον Γκομπέρ για όσα είπε για τους διαιτητές!

Απίστευτο... εξαψήφιο πρόστιμο: Το ΝΒΑ τιμώρησε αυστηρά τον Γκομπέρ για όσα είπε για τους διαιτητές!

Γιώργος Γαβριλάκης 21:02 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 10.03.2024

Ο Ρούντι Γκομπέρ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς θα πληρώσει 100.000 δολάρια για την συμπεριφορά του προς τους διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Καβαλίερς, αλλά και για τις μετέπειτα δηλώσεις του...

Στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, ο Ρούντι Γκομπέρ είχε τη φαεινή ιδέα να δείξει στους διαιτητές τι πίστευε γι' αυτούς. Έκανε την χειρονομία που στις ΗΠΑ είναι γνωστή ως «Money Sign» και στην ουσία αφορά μία χειρονομία που... υποδεικνύει πως οι διαιτητές χρηματίστηκαν.

Τότε ήταν που χρεώθηκε με τεχνική ποινή και μάλιστα αυτή στοίχησε εν τέλει τη νίκη και έδωσε την δυνατότητα τους Ιππότες να «κλέψουν» το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μόνο που ο Γάλλος σέντερ δεν σταμάτησε εκεί. Διότι, αν σταματούσε, θα πλήρωσε περί τα 35.000 δολάρια, όσα πλήρωσε και προ εβδομάδων ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς και η... φασαρία θα τελείωνε.

Το θέμα είναι ότι ο Γκομπέρ, συνέχισε την κόντρα και την διόγκωσε αναφέροντας λίγο πριν φύγει από το γήπεδο πως πιστεύει ότι «κάποιες φορές δεν κάνουν απλά λάθη και το ξέρουν αρκετά άτομα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ο στοιχιματισμός στους αγώνες επηρεάζει αποφάσεις διαιτητών». Και αυτό ήταν... βαρύ, από τη στιγμή που δεν κατέθεσε στοιχεία, αποδείξεις και ονόματα.

Ήξερε πως αυτή η δήλωση θα προκαλούσε αντιδράσεις και όπως είχε πει εξ αρχής «δεν με πειράζει να γίνω ο κακός της υπόθεσης, γιατί πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει επί του θέματος. Ο κλάδος του στοιχήματος αγώνων γίνεται όλο και μεγαλύτερος παγκοσμίως, αλλά θα πρέπει αυτός να μην επηρεάσει τις αρχές των σπορ».

Μόνο που ίσως να μην ήξερε ή αν μην φανταζόταν το χρηματικό ποσό εν είδει προστίμου που θα καλούνταν να πληρώσει. Τώρα το ξέρει, γιατί το ΝΒΑ του έστειλε τον λογαριασμό.

Ένα μήνα μετά ο Βεζένκοφ παραμένει εκτός δράσης - Επανεξετάζεται και επανεκτιμάται η κατάστασή του
NBA

16:19 - 10.03.2024

Ένα μήνα μετά ο Βεζένκοφ παραμένει εκτός δράσης - Επανεξετάζεται και επανεκτιμάται η κατάστασή του

Το μεγαλύτερο μέρος της αποθεραπείας του Σάσα Βεζένκοφ στον αστράγαλο ολοκληρώθηκε και οι Σακραμέντο Κινγκς περιμένουν τις νέες ιατρικές εξετάσεις του rookie τους, για να μάθουν πότε ακριβώς θα τον ενεργοποιήσουν ξανά...

Έτσι, ο Γκομπέρ θα γίνει κατά 100.000 δολάρια πιο φτωχός, καθώς αυτό είναι το πρόστιμο που του έστειλε η διοίκηση της λίγκα και έφθασε σε αυτά τα επίπεδα, διότι πέραν από την χειρονομία, συνυπολογίστηκαν και οι δηλώσεις του, οι κριτική στους διαιτητές, αλλά και τα υπονοούμενά του.