Ήρθε για να μείνει: Ο Βασίλιε Μίτσιτς κατέγραψε το πρώτο του double-double στο ΝΒΑ

Βασίλιε Μίτσιτς

Ήρθε για να μείνει: Ο Βασίλιε Μίτσιτς κατέγραψε το πρώτο του double-double στο ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 10:20 - 10.03.2024

Οι κόποι και οι προσπάθειες επιβραβεύτηκαν. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα των Σάρλοτ Χόρνετς και το παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς θα το θυμάται για καιρό, καθώς κατέγραψε το πρώτο double-double της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Στην Ευρώπη ο ντόρος γύρω από το όνομά του είναι πολύ μεγάλος και η φημολογία έντονη. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που τον συνδέουν με ομάδες του κορυφαίου επιπέδου της Euroleague, ανάμεσα στις οποίες και ο Παναθηναϊκός AKTOR. Την ίδια ώρα που και ο ίδιος φρόντισε να συντηρήσει τη φημολογία με μια τοποθέτηση για την Μπαρτσελόνα.

«Αν θα ήθελα να παίξω για την Μπαρτσελόνα αν επιστρέψω στην Ευρώπη; Φυσικά, μου αρέσει η Μπάρτσα, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ήμουν κοντά μία φορά αλλά δεν συνέβη λόγω συγκυριών. Αλλά η καρδιά μου είναι επίσης στην Εφές, όπου πέρασα πέντε χρόνια. Αν επέστρεφα στην Ευρώπη θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Mundo Deportivo.

Όσο όμως κι αν το όνομά του στην Ευρώπη αποτελεί... hot take, ο στόχος του Βασίλιε Μίτσιτς είναι άλλος: να δείξει πως αξίζει που βρίσκεται στο ΝΒΑ. Η κορυφαία λίγκα του πλανήτη άλλωστε ήταν όνειρο... ζωής για τον «Βάσα» που έφυγε από την Εφές με την στάμπα του κορυφαίου γκαρντ στην Euroleague. Ένας τίτλος βαρύς, τον οποίο δεν μπόρεσε να δείξει στην Οκλαχόμα Σίτι και τους Θάντερ, λόγω του γεμάτου ρόστερ της ομάδας του Μαρκ Νταϊγκνόλτ στην περιφέρεια.

Η ανταλλαγή στην Σάρλοτ και τους Χόρνετς λειτούργησε ευεργετικά. Διότι ο Μίτσιτς σε κάθε παιχνίδι ξεδιπλώνει το ταλέντο του και γίνεται όλο και πιο ενεργό μέλος στην επίθεση της ομάδας του. Κάτι που φάνηκε και στην αναμέτρηση με τους Μπρούκλιν Νετς, που έφερε ακόμα μια νίκη για την ομάδα του Στιβ Κλίφορντ.

Για τον Μίτστς, όμως το παιχνίδι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Διότι για πρώτη φορά έκανε double double στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Στον 33ο αγώνα του στη λίγκα ο χαρισματικός πλέι μέικερ ξεδίπλωσε το παιχνίδι του και τις ικανότητές του σε οργάνωση και εκτέλεση.

Το κοντέρ έγραψε 12 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 5/13 σουτ σε 31 λεπτά στο παρκέ, συμβάλλοντας στη νίκη της ομάδας του με 110-99. Ταυτόχρονα όμως έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει τον τρόπο να δώσει όσα θέλουν οι προπονητές του, μπαίνοντας όλο και πιο πολύ στις απαιτήσεις τις λίγκας.

Πάρτε μια γεύση από το πώς ο Σέρβος πλέι μέικερ κατάφερε να φτάσει στο πρώτο double double της καριέρας του στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς.