Μαγεία Ντόντσιτς στο Ντιτρόιτ, μεγάλο «διπλό» για Σέλτικς στο Φοίνιξ

Αλ Χόρφορντ

Μαγεία Ντόντσιτς στο Ντιτρόιτ, μεγάλο «διπλό» για Σέλτικς στο Φοίνιξ

Χρήστος Τσάλτας 08:40 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 10.03.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα βράδυ, καταγράφοντας μεγαλοπρεπές triple double στο Ντιτρόιτ, την ώρα που οι Μπόστον Σέλτικς επέστρεψαν στις νίκες, απέναντι στους Φοίνιξ Σανς.

Οι αγώνες περνάνε και η αγωνία για μια θέση στα πλέι οφ, σε Ανατολή και Δύση κορυφώνεται, με τις ομάδες του ΝΒΑ να δίνουν τις δικές τους μάχες.

Οι Μπόστον Σέλτικς βαδίζουν ολοταχώς προς το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ τη φετινή σεζόν και το επιβεβαίωσαν σε ακόμα μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα άφησε πίσω τις ήττες από Καβαλίερς και Νάγκετς και απέναντι στους Φοίνιξ Σανς επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Τζέισον Τέιτουμ με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς, την ώρα που η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ περίμενε τα πάντα από τον Κέβιν Ντουράντ, που μέτρησε 45 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο Ντιτρόιτ, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε... κέφια για ακόμα μια φορά. Ο χαρισματικός πλέι μέικερ μέτρησε 39 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ και ήταν ο βασικός λόγος που οι Ντάλας Μάβερικς όχι μόνο έφυγαν με το «διπλό» από την Motor City, αλλά χάρισαν και θέαμα, σταματώντας στους 142 πόντους. Την ίδια στιγμή οι 33 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του Κέιντ Κάνινγχαμ δεν αρκούσαν στην ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς.

Καταιγιστικοί ήταν και οι Νάγκετς, για ακόμα ένα παιχνίδι. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν πάτησε το γκάζι κόντρα στους Γιούτα Τζαζ και δεν... κοίταξε πίσω. Άνετη νίκη για τους πρωταθλητές, που είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Τζαμάλ Μάρεϊ με 37 πόντους και 7 ασίστ, ενώ δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή από την ομάδα του Σολτ Λέικ, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Νάγκετς.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η εμφατική νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ, επί των Ουόριορς, σε έναν αγώνα που ο Στεφ Κάρι δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού. Νίκη και γι τους Κλίπερς, απέναντι στους Μπουλς, που παρμένουν σε τροχιά τετράδας στη Δύση,

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Λος Άντζελες Κλίπερς - Σικάγο Μπουλς 112-102

Ντιτρόιτ Πίστονς - Ντάλας Μάβερικς 124-142

Σάρλοτ Χόρνετς - Μπρούκλιν Νετς 110-99

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Σαν Αντόνιο Σπερς 113-126

Φοίνιξ Σανς - Μπόστον Σέλτικς 107-117

Ντένβερ Νάγκετς - Γιούτα Τζαζ 142-121

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Τορόντο Ράπτορς 128-118