O Γιόκιτς θύμισε στους Σέλτικς ότι οι Νάγκετς είναι οι πρωταθλητές (vids)

O Γιόκιτς θύμισε στους Σέλτικς ότι οι Νάγκετς είναι οι πρωταθλητές (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:33 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 08.03.2024

Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς θύμισαν στους Μπόστον Σέλτικς τι ισχύει και τι όχι και με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει το εικοστό του triple double επικράτησαν με 115-109.

Ένα πράγμα θέλουν να κάνουν οι Σέλτικς. Να κατεβάσουν από τον... θρόνο του ΝΒΑ τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3), αντιλήφθηκαν πως ο στόχος τους αυτός δεν αφορά μία εύκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, ο Νίκολα Γιόκιτς τους έδειξε πως θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο απ' όσο ίσως να νομίζουν.

Ο Joker με το εικοστό του triple double στη σεζόν, που προέκυψε από τους 32 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 11 ασίστ, οδήγησε τους Σβόλους στην εντός έδρας νίκη με 115-109, ενώ πέραν από το επιτυχημένο αποτέλεσμα, αγωνίστηκαν με το στυλ και την συνοχή που πέρσι τους οδήγησε στην κορυφή.

Ο Άαρον Γκόρντον είχε 19 πόντους, με αρκετά εντυπωσιακά καρφώματα, από ακόμα πιο εντυπωσιακές πάσες του Γιόκιτς, και ο Τζαμάρ Μάρεϊ πρόσθεσε άλλους 19 πόντους και 8 ασίστ. Αυτή η «τριάδα» ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους, την ώρα που για τους Μπόστον Σέλτικς μόνο ο Τζέιλεν Μπράουν αποτέλεσε σοβαρή απειλή.

Σταμάτησε στους 41 πόντους, είχε και 14 ριμπάουντ. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ναι μεν έβαλε 24 πόντους, αλλά ήταν άστοχος (9/23 σουτ), ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ δεν βρήκε καθόλου ρυθμό και περιορίστηκε στους 15 πόντους με 5/13 σουτ.

Οι Σέλτικς πάντως, δεν έχουν καμία ιδιαίτερη πίεση στην Ανατολή. Με 48-14 βρίσκονται στο Νο 1 της κατάταξης και μάλιστα οι Μιλγουόκι Μπακς (41-22) του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (40-22) που ακολουθούν είναι αρκετά πίσω. Αντίθετα, οι Νάγκετς στη Δύση ναι μεν παραμένει ίσως η μεγαλύτερη απειλή όλων, αλλά υπάρχουν δύο ομάδες με (οριακά πλέον) καλύτερο ρεκόρ από αυτούς.

Οι Χιτ καλούν στο Μαϊάμι τον Πάτι Μιλς για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό
NBA

14:15 - 07.03.2024

Οι Χιτ καλούν στο Μαϊάμι τον Πάτι Μιλς για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό

Ο βετεράνος Αυστραλός και «φαρμακερός» σουτέρ, Πάτι Μιλς, είναι ο εκλεκτός των Μαϊάμι Χιτ για να γεμίσει την περιφέρεια, μετά τον τραυματισμό του Τζος Ρίτσαρντσον που τον θέτει εκτός σεζόν.

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς (44-19), που βέβαια «έχασαν» με τραυματισμό τον Καρλ Άντονι-Τάουνς για διάστημα που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα (αλλά μάλλον αν δεν ξεπερνά, θα φθάνει το δίμηνο) και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (43-19).