Οι Νάγκετς δεν θα επισκεφθούν τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο - Ο λόγος της απόφασής τους

Οι Νάγκετς δεν θα επισκεφθούν τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο - Ο λόγος της απόφασής τους

Γιώργος Γαβριλάκης 13:26 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 08.03.2024

Παραδοσιακά και με εξαιρέσεις, οι πρωταθλητές ΝΒΑ επισκέπτονται τον πρόεδρος των ΗΠΑ για να τους τιμήσει, αλλά οι Ντένβερ Νάγκετς ενημέρωσαν τον Τζον Μπάιντεν και τους συνεργάτες του, πως δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στη νέα ημερομηνία της πρόσκλησης.

Η αρχική πρόσκληση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Μπάιντεν, ήταν για τις αρχές του Γενάρη. Τελικά, λόγω φόρτου εργασίας, επαναπρογραμμάτισε την δεξίωση για τους πρωταθλητές ΝΒΑ στις 18 Μαρτίου. Μόνο που λίγες ώρες αργότερα, οι Ντένβερ Νάγκετς θα αντιμετωπίσουν στην Μινεσότα τους Τίμπεργουλβς, σε έναν αγώνα που μάλλον θα κρίνει αρκετά δεδομένα για την πρώτη θέση στη δυτική περιφέρεια.

Και επειδή ο Νίκολα Γιόκιτς και η παρέα του θέλει να επικεντρωθεί σε αυτή την αναμέτρηση, οι Νάγκετς αναγκάστηκαν ενημερώσουν πως δεν θα παρευρεθούν. Άρα, η δεξίωση θα ακυρωθεί.

Παραδοσιακά, οι πρωταθλητές του «μαγικού πλανήτη» καλούνται στον Λευκό Οίκο, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του δακτυλιδιού και υπάρχουν αρκετές φορές που κάποιοι παίκτες δεν εμφανίζονται (για τους λόγους τους) στο event. Ο Μάικλ Τζόρνταν για παράδειγμα, δεν ήταν... εκεί, σε όλες τις φορές (έξι στον αριθμό) που οι Σικάγο Μπουλς κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Και ο Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος), δεν ήταν... χαρούμενος τις φορές που απουσίασε.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχαν αρνηθεί την πρόσκληση και μετά την κατάκτηση του 2017 και του 2018, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές και τις δηλώσεις τους. Τον Ιανουάριο του 2023 πάντως, οι Πολεμιστές δεν είχαν πρόβλημα ούτε με τις πρακτικές, ούτε με τις δηλώσεις του Τζον Μπάιντεν και είχαν πάει στον Λευκό Οίκο σε μία συνάντηση με τον νυν Πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα είχε... γονατίσει μπροστά τους.

Τώρα, η απόφαση των Νάγκετς δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους... διαμαρτυρία, αλλά μόνο λόγω του στρυμωγμένου τους αγωνιστικού προγράμματος και δεν αποκλείεται να η συνάντηση να πάρει νέα ημερομηνία.