O Σαμπόνις... έσωσε τους Κινγκς και ο Άντονι Έντουαρντ των Τίμπεργουλβς διέλυσε την Ιντιάνα (vids)

O Σαμπόνις... έσωσε τους Κινγκς και ο Άντονι Έντουαρντ των Τίμπεργουλβς διέλυσε την Ιντιάνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:57 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 08.03.2024

Στο Σακραμέντο, οι Σπερς εμφανίστηκαν χωρίς τον Βικτόρ Ουεμπανιάμα και παραλίγο να νικήσουν, αλλά ο Ντομάντας Σαμπόνις με κάρφωμα 7'' πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στους Κινγκς (131-129). Ο Άντονι Έντουαρντς έβαλε 44 πόντους στους Πέισερς και οι Τίμπεργουλβς νίκησαν στην Ιντιάνα (113-111), ενώ οι Μάβερικς με νέο triple double του Ντόντσιτς επέστρεψαν στις επιτυχίες...

Ο ΝτιΆρον Φοξ ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ των Σακραμέντο Κινγκς. Όπως ήταν και στην προηγούμενη νίκη τους. Αυτή τη φορά έβαλε 33 πόντους, αλλά ο Ντομάντας Σαμπόνις ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους Βασιλιάδες από την Καλιφόρνια.

Υποδέχθηκαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά όχι τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και χρειάστηκαν να εκμεταλλευτούν την τελευταία επίθεσή τους για να πάρουν τη νίκη. Το έκαναν με ένα κλέψιμο και ακολούθως ένα δυναμικό κάρφωμα του Λιθουανού στον αιφνιδιασμό, στα 7,7'' πριν το φινάλε και με αυτόν τον τρόπο νίκησαν με το εντυπωσιακό 131-129.

Βέβαια είχε προηγηθεί το τρίποντο του Μαλίκ Μονκ που είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι και χωρίς αυτό δεν θα είχε δοθεί η ευκαιρία στον Σαμπόνις να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθεια της ομάδας του.

Το ίδιο οριακό αποτέλεσμα υπήρξε και στην Ιντιάνα. Εκεί που οι πρωτοπόροι της Δύσης, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του Καρλ Άντονι-Τάουνς, βρέθηκαν στην έδρα των Πέισερς και ουσιαστικά «δραπέτευσαν» από εκεί, με ένα σχέδιο που είχε καταστρώσει ο Άντονι Έντουαρντς. Ο 24χρονος All-Star έβαλε 44 πόντους και δεν επέτρεψε το... στραβοπάτημα στους Λύκους.

Στο μεταξύ, στο Ντάλας, αυτή τη φορά ο Λούκα Ντόντσιτς έφυγε με χαμόγελο και όχι με νεύρα. Έκανε για τέταρτο σερί παιχνίδι triple double, μόνο που τις προηγούμενες τρεις φορές οι Μάβερικς είχαν χάσει. Τώρα όμως, νίκησαν με 114-108 τους Μαϊάμι Χιτ και τα κατάφεραν λόγω του Σλοβένου: 35 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ.

Εντυπωσιακή ήταν και η νίκη των Σικάγο Μπουλς στο Γκόλντεν Στέιτ, απέναντι στους Ουόριορς που τελευταία έχουν βελτιωθεί. Αυτή τη φορά όμως, οι Ταύροι με πρωταγωνιστές τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Νίκολα Βούτσεβιτς, οι οποίοι έβαλαν από 33 πόντους ο καθένας νίκησαν με 125-122.

Ο Κλέι Τόμπσον ερχόμενος από τον πάγκο ήταν πρώτος σκόρερ των Πολεμιστών με 25 πόντους, ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε triple double (11/10/12), αλλά ο Στέφεν Κάρι ήταν άστοχος (15 πόντοι με 3/12 τρίποντα) και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Φοίνιξ Σανς που βρίσκονται σε καλή φόρμα νίκησαν με 120-113 τους Τορόντο Ράπτορς, με τον Κέβιν Ντουράντ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 35 πόντους (όσους και στη νίκη επί των Νάγκετς στο Ντένβερ) και οι Ντιτρόιτ Πίστονς πήραν μία... αδιάφορη νίκη (118-112) απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς.