Ένα μήνα μετά ο Βεζένκοφ παραμένει εκτός δράσης - Επανεξετάζεται και επανεκτιμάται η κατάστασή του

Ένα μήνα μετά ο Βεζένκοφ παραμένει εκτός δράσης - Επανεξετάζεται και επανεκτιμάται η κατάστασή του

Γιώργος Γαβριλάκης 16:19 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 10.03.2024

Το μεγαλύτερο μέρος της αποθεραπείας του Σάσα Βεζένκοφ στον αστράγαλο ολοκληρώθηκε και οι Σακραμέντο Κινγκς περιμένουν τις νέες ιατρικές εξετάσεις του rookie τους, για να μάθουν πότε ακριβώς θα τον ενεργοποιήσουν ξανά...

Η αρχική πρόβλεψη των γιατρών, για τον δεύτερο τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ στον αστράγαλο, περιέγραφε ένα διάστημα απουσίας που θα ξεκίναγε από τέσσερις εβδομάδες και το πιθανότερο ήταν (μάξιμουμ) να έφθανε τον ενάμισι μήνα.

Πλέον, από εκείνη την αρχική πρόβλεψη, έχουν περάσει 32 μέρες και ο Βούλγαρος rookie των Σακραμέντο Κινγκς, ακόμα δεν προπονείται σε ρυθμούς που να επιτρέπουν την επιστροφή του στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Και δεν θα αγωνιστεί στο εντός έδρας αγώνα, τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/3) κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς.

Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα, θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες και τότε θα φανεί αν ο MVP της EuroLeague το 2023 με τον Ολυμπιακό βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στη δράση ή λίγα περισσότερα.

Αυτή τη στιγμή και πριν την νέα εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των Καλιφορνέζων, θεωρείται πιθανό στα τέλη του Μαρτίου να επιστρέψει. Ενδεχομένως, πριν ξεκινήσει η τελευταία εβδομάδα του τρίτου μήνα του 2024.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Σάσα Βεζένκοφ έχει αγωνιστεί στο σύνολο τις σεζόν σε 35 αγώνες, από τους 62 των Κινγκς, ενώ για το τέλος της κανονικής διάρκειας το Σακραμέντο έχει μπροστά του 20 αγώνες. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόουτς Μάικ Μπράουν καθορίζει ουσιαστικά το rotation του για το κλείσιμο της σεζόν επιδιώκοντας κατ' αρχάς οι Βασιλιάδες να διατηρηθούν στην πρώτη εξάδα της Δύσης και να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα Play Offs.

Αναμένεται μέχρι το έσχατο παιχνίδι να διεκδικηθεί αυτό το εισιτήριο, καθώς οι Κινγκς αυτή τη στιγμή έχουν 36-26, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς που βρίσκονται μπροστά του έχουν μία ήττα λιγότεροι (38-25), ενώ οι Φοίνιξ Σανς, οι Ντάλας Μάβερικς, οι Λ.Α. Λέικερς και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ακολουθούν στοχεύοντας επίσης στην πρώτες έξι θέσεις της περιφέρειας.

Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και όταν επιστρέψει ο Βεζένκοφ και λόγω της κρισιμότητας όλων των αγώνων που ακολουθούν, δεν είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει στιβαρό ρόλο στο παιχνίδι των Κινγκς.

Μίλησε για Βεζένκοφ ο Μούσα: «Αυτό που συμβαίνει μαζί του είναι πολύ περίεργο»
EUROLEAGUE

14:44 - 07.03.2024

Μίλησε για Βεζένκοφ ο Μούσα: «Αυτό που συμβαίνει μαζί του είναι πολύ περίεργο»

O Τζάναν Μούσα πρωταγωνιστεί με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague, έχει στο βιογραφικό του και την εμπειρία του ΝΒΑ και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews εξέφρασε την απορία του για τον τρόπο που οι Σακραμέντο Κινγκς διαχειρίζονται τον Σάσα Βεζένκοφ...

Το πιθανότερο, στην καλύτερη περίπτωση, είναι να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει. Με ένα λίγο παραπάνω από ένα δεκάλεπτο χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα (12'34''), διάστημα που μέχρι τώρα στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ του επιτρέπει να σκοράρει 5,6 πόντους μέσο όρο (με 38% στα τρίποντα), έχοντας και 2,5 ριμπάουντ.