Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»

Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:25 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 09.03.2024

Μετάνιωσε για την χειρονομία που έκανε προς τους διαιτητές, διότι «στοίχησε στην ομάδα μου», αλλά ο Ρούντι Γκομπέρτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι πεπεισμένος πως κάτι δεν πάει καλά με τους ρέφερις στο ΝΒΑ...

Δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε απλά, ούτε έντονα, για μία απόφαση των διαιτητών. Ο Ρούντι Γκομπέρ θεώρησε πως κάτι άλλο (πιο... μεγάλο) ώθησε τους διαιτητές ώστε να του σφυρίξουν επιθετικό φάουλ και οι Τίμπεργουλβς να χάσουν την κατοχή στην κρίσιμη επίθεση στο Κλίβελαντ.

Και αυτό το... «άλλο» το υπονόησε εμμέσως, αλλά σαφώς και επί τόπου. Ο Γάλλος σέντερ, έκανε την χειρονομία, γνωστή στις ΗΠΑ ως «money sign» και στην πραγματικότητα με αυτή εξέφρασε την άποψή του ότι οι διαιτητές «τα... παίρνουν» -που λένε στα μέρη μας.

Κάτι που τιμωρείται και με χρηματικό πρόστιμο, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς, αλλά και με τεχνική ποινή. Έτσι, οι Καβαλίερς εκματαλλεύτηκαν το μοιραίο λάθος του Γκομπέρ και με εύστοχη ελεύθερη βολή έστειλαν το ματς στην παράταση. Και εκεί κυριάρχησαν και νίκησαν την ομάδα που πρωταγωνιστεί στην δυτική περιφέρεια.

Ο Γκομπέρ πάντως, μετά το ματς παραδέχθηκε πως «δεν έπρεπε να το κάνω και το μετανιώνω, γιατί αυτό επέτρεψε στους αντιπάλους μας να επιστρέψουν στο παιχνίδι». Παρόλα αυτά, απλώς έδειξε με τα χέρια του αυτό που ακράδαντα πιστεύει.

Θεωρεί πως οι διαιτητές στο ΝΒΑ συνολικά, υπάρχουν φορές που επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες και οι αποφάσεις τους δεν είναι ούτε αυθόρμητες και εν τέλει ούτε «καθαρές».

Πρώτος ο ίδιος εξήγησε πως «κάνω λάθη. Έχω κάνει μέχρι και airball σε κάρφωμα. Ολοι κάνουμε λάθη, το ίδιο και οι διαιτητές», είπε μόνο που πιστεύει ότι «κάποιες φορές δεν είναι απλά λάθη και το ξέρουν καλά αρκετά άτομα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ο στοιχιματισμός στους αγώνες επηρεάζει αποφάσεις διαιτητών».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έβαλε την φανέλα των Λέικερς, αλλά φόρεσε της... αγαπημένης του Λίβερπουλ! (vid)
NBA

11:59 - 09.03.2024

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έβαλε την φανέλα των Λέικερς, αλλά φόρεσε της... αγαπημένης του Λίβερπουλ! (vid)

Με τους Λέικερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διεκδικεί το πέμπτο δακτυλίδι τους στο ΝΒΑ, αλλά μιας και δεν αγωνίστηκε στο ματς με τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, σκέφτηκε να γίνει (και πάλι) ο πρεσβευτής της Λίβερπουλ στον «μαγικό πλανήτη».

Και μπορεί κάποιοι να τον βάλουν στο... στόχαστρο γι' αυτό που λέει και στην πραγματικότητα καταγγέλλει, αλλά όπως ο ίδιος δήλωσε στην The Athletic «δεν με πειράζει να γίνω ο κακός της υπόθεσης, γιατί πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει επί του θέματος. Ο κλάδος του στοιχήματος αγώνων γίνεται όλο και μεγαλύτερος παγκοσμίως, αλλά θα πρέπει αυτός να μην επηρεάσει τις αρχές των σπορ».