Συντριβή και στο Σακραμέντο: Οι Κινγκς νίκησαν για πρώτη φορά τους Μπακς του Αντετοκούνμπο μετά από 8 χρόνια! (vids)

Συντριβή και στο Σακραμέντο: Οι Κινγκς νίκησαν για πρώτη φορά τους Μπακς του Αντετοκούνμπο μετά από 8 χρόνια! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:13 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 13.03.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν στο Σακραμέντο με όσους πόντους (35!) είχαν χάσει προ ημερών και στο Γκόλντεν Στέιτ. Οι Κινγκς που είχαν 15 σερί ήττες από την παρέα του Αντετοκούνμπο, αυτή τη φορά επικράτησαν και μάλιστα με το εντυπωσιακό 129-94 και νίκησαν τα Ελάφια για πρώτη φορά μετά την 1η Φλεβάρη του 2016.

Η περιοδεία των Μιλγουόκι Μπακς στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του. Ναι μεν νίκησαν τους Κλίπερς, τη μέρα που αγωνίζονταν με... μισή ομάδα, αλλά έχασαν στο Λ.Α. από τους Λέικερς και στο ξεκίνημα της μίνι περιπέτειάς του στην Καλιφόρνια, είχαν χάσει με 35 πόντους διαφορά στο Γκόλντεν Στέιτ. Με άλλους τόσους, ηττήθηκαν και από τους Κινγκς στο Σακραμέντο.

Ο ΝτιΆρον Φοξ με 29 πόντους, καθοδήγησε τους Βασιλιάδες μέχρι την άνετη επικράτηση με 129-94, που σταμάτησε ένα αρνητικό σερί για την ομάδα του Σακραμέντο. Έχαναν συνεχόμενα από τους Μπακς τα τελευταία οκτώ χρόνια. Από την 1η Φεβρουαρίου 2016 και έπειτα. Μετά από 15 διαδοχικές αποτυχίες, αυτή τη φορά δεν νίκησαν απλώς, αλλά εντυπωσίασαν!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν... απελπιστικά μόνος του στην επίθεση, έβαλε 30 πόντους, πήρε 13 ριμπάουντ, αλλά κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι χρήσιμο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δεύτερος σκόρερ ήταν ο Μαλίκ Μπίσλεϊ και ο Μπόμπι Πόρτις που είχαν από 11 πόντους. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με το ζόρι έφθασε τους 10, ενώ συνολικά τα Ελάφια είχαν 7/39 τρίποντα.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι, πέραν του Φοξ, είδαν τον Ντομάντας Σαμπόνις να έχει 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Μαλίκ Μονκ ήρθε από τον πάγκο και σταμάτησε στους 25 πόντους, ενώ είχε επίσης από 5 ριμπάουντ και άλλες τόσες τελικές πάσες.

Για τους Μπακς αυτή ήταν η 24η ήττα στην κανονική διάρκεια (έχουν 42 νίκες) και παραμένουν στην δεύτερη θέση της Ανατολικής περιφέρειας. Θα πρέπει όμως, να την προστατεύσουν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (41-24) που βρίσκονται μία ανάσα πίσω τους, ενώ στην πραγματικότητα έχει ήδη απονεμηθεί το Νο 1 της περιφέρειας -και πιθανότατα ολόκληρης της λίγκας- στους Μπόστον Σέλτικς (51-14).

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)
NBA

11:10 - 12.03.2024

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)

Μιας και ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ σε ηλικία 30 ετών σταμάτησε το μπάσκετ, στην συλλογική μνήμη επανήλθε το... τρομακτικά άτυχο και ατυχές Draft του 2013. Όταν τον επέλεξαν οι Ουίζαρντς στο Νο 3 και οι Μπακς διάλεξαν τον Αντετοκούνμπο στο Νο 15.

Από την άλλη, οι Σακραμέντο Κινγκς, που συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ελπίζει πως θα επιστρέψει από τον τραυματισμό τους εντός του Μαρτίου, βελτίωσαν την επίδοσή τους σε 37-27. Ακόμα βέβαια, δεν ανήκουν στο γκρουπ της πρώτης εξάδας της Δύσης που θα προκριθεί απ' ευθείας στα Playoffs. Οι έκτοι Φοίνιξ Σανς βρίσκονται μπροστά τους (38-27) και οι όγδοοι Ντάλας Μάβερικς (37-28) λίγο πίσω τους.