Ότο Πόρτερ Τζούνιορ: Στα 30 του χρόνια, μετά από 11 σεζόν και ένα... δακτυλίδι στο ΝΒΑ, σταμάτησε το μπάσκετ! (vids)

Ότο Πόρτερ Τζούνιορ: Στα 30 του χρόνια, μετά από 11 σεζόν και ένα... δακτυλίδι στο ΝΒΑ, σταμάτησε το μπάσκετ! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:08 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 12.03.2024

Λίγους μήνες μετά την συμπλήρωση των 30 του χρόνων, ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ, πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2022 και Νο 3 στο Draft '13, που οι Μιλγουόκι Μπακς διάλεξαν τον Αντετοκούνμπο (No 15), ανακοίνωσε πως σταματάει το μπάσκετ «γιατί το σώμα μου δεν αντέχει».

Τη χρονιά που οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Νο 15 του NBA Draft, μία ντουζίνα θέσεις νωρίτερα, στο Νο 3 οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς είχαν επενδύσει στον 19χρονο τότε, Ότο Πόρτερ Τζούνιορ. Τώρα, 11 χρόνια μετά ο Αντετοκούνμπο κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και Πόρτερ Τζούνιορ ανακοίνωσε πως σταματάει το μπάσκετ, λίγους μήνες μετά την συμπλήρωση του τριακοστού έτους της ηλικίας του.

«Έζησα το όνειρό μου. Έπαιξα στο ΝΒΑ και μάλιστα κατέκτησα και ένα πρωτάθλημα», είπε ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ και αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια ως αθλητής. Διότι, πλέον αν και νέος, θεωρητικά στο χρονικό πικ της καριέρας ενός μπασκετμπολίστα, είναι... παλαίμαχος. «Δυστυχώς, το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ στο επίπεδο που θέλω και αποφάσισα να βάλω ένα τέλος στην καριέρας μου», ενημέρωσε και πλέον αλλάζει κατεύθυνση στη ζωή του.

Έχει τον χρόνο να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και προς το παρόν κοιτάζοντας κανείς... πίσω του, βλέπει έναν φόργουορντ με πολλά προσόντα που οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να διακριθεί όσο το ταλέντο του όριζε.

Πέραν από την συμμετοχή του με τους Ουόριορς στην κατάκτηση του δακτυλιδιού το 2022 (8,2 πόντοι, 5,7 ριμπάουντ) ο 30χρονος έπαιξε έξι χρόνια στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και η καλύτερη χρονιά του ήταν αυτή του 2017-18 όταν και κατέγραψε στη στατιστική του 14,7 πόντους και 6,4 ριμπάουντ.

Έκανε δύο μεγάλα συμβόλαια στην καριέρα του (με 20+ εκατομμύρια ανά σεζόν), έγινε ανταλλαγή στο Σικάγο και εκεί άρχισε να τραυματίζεται με μεγάλη συχνότητα. Από το 2019 μέχρι το 2021 έπαιξε ελάχιστα ματς και στο Γκόλντεν Στέιτ φάνηκε να βρίσκει λίγη από τη λάμψη του. Τελικά όμως το σώμα του (και συγκεκριμένα τα πόδια του) δεν άντεξαν κι άλλη πίεση.

Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 23 ματς με τους Τορόντο Ράπτορς, πριν λίγο καιρό βρήκε θέση τους Γιούτα Τζαζ, αλλά δεν έπαιξε ούτε στιγμή και τελικά τον αποδέσμευσαν και κανένας άλλος δεν θα τον... δεσμεύσει ξανά!

Tags: