Ο Τζακσον-Ντέιβις χωρίς φόβο και τρόμο, κάρφωσε στη... μούρη του Ουεμπανιαμά! (vids)

Ο Τζακσον-Ντέιβις χωρίς φόβο και τρόμο, κάρφωσε στη... μούρη του Ουεμπανιαμά! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:18 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 12.03.2024

Ο rookie Τρέισι Τζακσον-Ντέιβις, το Νο 57 του Draft, επιλογή των Ουόριορς, κάρφωσε εντυπωσιακά και με δύναμη στο πρόσωπο του Νο 1, Βικτόρ Ουεμπανιάμα, μπροστά στον οποίο ελάχιστοι έχουν τολμήσει να κάνουν κάτι τέτοιο...

Δύσκολα κανείς παίρνει την απόφαση να καρφώσει μπροστά στον Βικτόρ Ουεμπανιάμα. Ο rookie των Σπερς, με μπόι στα 224 εκατοστά, ειδικά όταν απλώνει τα χέρια κρύβει τον ήλιο. Χρειάζεται κότσια, θάρρος και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Του Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις, προφανώς, βρίσκεται στα ύψη.

Ελάχιστοι έχουν μπορέσει να κάνουν τον 20χρονο Γάλλο να αισθανθεί άβολα στο παρκέ. Και ο 24χρονος, επίσης πρωτοεμφανιζόμενος σέντερ, με ύψος 2.06 μέτρα, στιγμιαία κατάφερε να το κάνει.

Βλέποντας τους συμπαίκτες του να μην έχουν... κίνηση στην επίθεση, ο Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις αποφάσισε ότι έπρεπε να απειλήσει μόνος του. Έπαιξε ένας εναντίον εντός με τον Ουεμπανιαμά, έφθασε κοντά στο καλάθι και ξαφνικά -χωρίς ο προσωπικός του αντίπαλος να το περιμένει- κάρφωσε με δύναμη αγνοώντας την άμυνα.

Στον πάγκο των Ουόριορς, επικράτησε πανικός. Χαρά, πανηγύρια και ανοικτά στόματα από τον εντυπωσιασμό. Κανείς δεν κατάλαβε πως μπόρεσε ο Τζάκσον-Ντέιβις να ολοκληρώσει με αυτόν τον τρόπο τη φάση, απέναντι στον σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς. Έναν παίκτη που είναι 18 πόντους πιο ψηλός και είναι μετρ στα μπλοκ. Που στην πρώτη του σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» έχει μέσο όρο 3,4 τάπες (!), πέραν τον εντυπωσιακών στατιστικών του στις υπόλοιπες βασικές κατηγορίες: 20,8 πόντοι, 10,3 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 1,3 κλεψίματα.

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)
NBA

11:10 - 12.03.2024

Από το καταραμένο Draft 2013, τα... μάγια δεν πιάνουν μόνο τον Αντετοκούνμπο - Οι «εξαφανισμένοι» που επιλέχθηκαν πριν τον Greek Freak (vids)

Μιας και ο Ότο Πόρτερ Τζούνιορ σε ηλικία 30 ετών σταμάτησε το μπάσκετ, στην συλλογική μνήμη επανήλθε το... τρομακτικά άτυχο και ατυχές Draft του 2013. Όταν τον επέλεξαν οι Ουίζαρντς στο Νο 3 και οι Μπακς διάλεξαν τον Αντετοκούνμπο στο Νο 15.

Κι όμως, το Νο 57 του Draft, που έχει 7 πόντους και 4,2 ριμπάουντ τα κατάφερε. Και μάλιστα το highlight που δημιούργησε δεν ήταν μόνο το καλύτερο και πιο εντυπωσιακό της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Βρέθηκε και στην κορυφή του top 10 από τους αγώνες που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (12/3).