Ο Ντουράντ παρασύρει τους Σανς προς την εξάδα της Δύσης - Νέα triple doubles από Ντόντσιτς και Γιόκιτς (vids)

Ο Ντουράντ παρασύρει τους Σανς προς την εξάδα της Δύσης - Νέα triple doubles από Ντόντσιτς και Γιόκιτς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 12.03.2024

Στο Κλίβελαντ, οι Φοίνιξ Σανς με τον Κέβιν Ντουράντ να σταματάει στους 37 πόντους νίκησαν τους Καβαλίερς και δείχνουν ικανοί να εδρεωθούν στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στα Play Offs - Νίκες για Ντάλας και Ντένβερ με εντυπωσιακές εμφανίσεις από Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Ντέβιν Μπούκερ επέστρεψε από τον τραυματισμό τους και έβαλε 27 πόντους, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής των Φοίνιξ Σανς.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ σταμάτησε στους 37 πόντους κόντρα στους Καβαλίερς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Ντόνοβαν Μίτσελ και Ίβαν Μόμπλεϊ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 117-111. Είχε επίσης στη στατιστική του 8 ριμπάουντ και έξι ασίστ και οι Ήλιοι παραμένουν στην έκτη θέση της δυτικής περιφέρειας, που οδηγεί απευθείας στα Play Offs.

Το Φοίνιξ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους Σακραμέντο Κινγκς, που τα ξημερώματα της Τετάρτης αντιμετωπίζουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι δυο τους (Σανς και Κινγκς) μαζί με τους Ντάλας Μάβερικς αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να αποφύγουν τις περιπέτειες του Play In. Εκεί που θα ενταχθούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 έως 10.

Οι Μάβερικς πάντως, επίσης συνέχισαν με νίκη. Κι αυτή τη φορά ο Λούκα Ντόντσιτς δεν έκανε triple double με 30 πόντους και το τρομερό του σερί σταμάτησε, αλλά έκανε triple double με 27 πόντους (12 ριμπάουντ, 14 ασίστ) και ήταν αρκετό για να νικήσουν οι Τεξανοί στο Σικάγο: 127-92.

Στο Ντένβερ, ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μία ακόμα πιο εντυπωσιακή από τον Σλοβένο «τριπλή» εμφάνιση και με 35 πόντους, 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ έκανε τη διαφορά για τους Νάγκετς στη νίκη επί των Ράπτορς στο Τορόντο: 125-119. Ο Joker είχε επίσης και έξι κλεψίματα!

Στο Σαν Αντόνιο, ο Κλέι Τόμπσον (21 πόντοι) επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα για τους Ουόριορς μετά τον τραυματισμό του Στέφεν Κάρι και μαζί με τον Τζόναθαν Κουμίνγκα (22 πόντοι ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Ο 38χρονος Κρις Πολ όμως, ήταν ο καθοδηγητής (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και αυτός που έδειξε στους Πολεμιστές τον τρόπο για να νικήσουν (112-102) τους γηπεδούχους Σπερς. Για τα Σπυρούνια, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Πάντως, ο πιο ενθαρρυντικό για το Γκόλντεν Στέιτ δεν ήταν η34η νίκη του σε 64 ματς, αλλά το γεγονός ότι ο Κάρι δεν έχει πάθει ζημιά στον αστράγαλο και δεν θα αργήσει να επιστρέψει στη δράση.

Τέλος, οι Μπόστον Σέλτικς δεν άφησαν την ευκαιρία να χαθεί. Αφού οι Καβαλίερς έχασαν από τους Σανς, με τη δικιά τους νίκη στο Πόρτλαντ (121-99) επί των Μπλέιζερς μεγάλωσαν την απόστασή τους από τους δεύτερους στην ανατολική περιφέρεια. Εκει πλέον, βρίσκονται και πάλι οι Μιλγουόκι Μπακς με 42-23. Οι Καβαλίερς υποχώρησαν (41-24), αλλά οι Σέλτικς δεν πρόκειται να κουνηθούν από το Νο 1. Το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για την post season τους ανήκει!