Σοκ στη Σερβία με Γιόκιτς!

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Σοκ στη Σερβία με Γιόκιτς!

Νίκος Καλαμπάκας 20:26 - 14.06.2023

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκολα Γιόκιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. Ο MVP των playoffs του ΝΒΑ, ίσως και να μην ενισχύσει τη Σερβία. Διαβάστε τον λόγο...

Άσχημα νέα για την εθνική Σερβίας ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Ο Γιόκιτς σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, ο σούπερ σταρ των Νάγκετς έχει μια οικογενειακή γιορτή στην οποία θα ήθελε να παρευρεθεί, η οποία είναι προγραμματισμένη μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου (ημερομηνίες παιχνιδιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου), και ο ίδιος ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι στην αποστολή.

Κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από εξαντλητικά πλέι οφ και τελικούς του NBA, η δέσμευση να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην είναι στο μυαλό ενός σταρ όπως ο Γιόκιτς. Ο σταρ του Ντένβερ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάστασή του με τη σερβική ομάδα, όταν ρωτήθηκε σε μια ημέρα προπόνησης κατά τη διάρκεια των τελικών.

Προς το παρόν πρέπει να προετοιμαστεί για μια παρέλαση πρωταθλήματος την Πέμπτη στο Ντένβερ — για την οποία αστειευόμενος αντιτάχθηκε, λέγοντας "πρέπει να πάω σπίτι" στη Σερβία. Υπήρχαν άλλα δύο αστέρια στους τελικούς με ισχυρούς δεσμούς με τις εθνικές τους ομάδες - Ο Μπαμ Αντεμπάγιο των ΗΠΑ και ο Καναδός Τζαμάλ Μάρεϊ - των οποίων η διαθεσιμότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υπό αμφισβήτηση.

O Νίκολα Γιόκιτς ζει ιστορικές στιγμές, αφού κατάφερε να κατακτήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Νάγκετς. Ο Σέρβος σέντερ οδήγησε την ομάδα του Ντένβερ στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κάνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ. 

O Γιόκιτς ήταν το νο. 41 του Draft: Πού είναι τώρα οι 40 που επιλέχθηκαν μπροστά του;
NBA

21:05 - 13.06.2023

O Γιόκιτς ήταν το νο. 41 του Draft: Πού είναι τώρα οι 40 που επιλέχθηκαν μπροστά του;

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του NBA την τελευταία τριετία και αυτό επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, η είσοδός του στον μαγικό κόσμο μόνο ευρείας αποδοχής δεν είχε τύχει.

Οι Σέρβοι στηρίζουν πολλά πάνω του και σίγουρα ενδεχόμενη μη συμμετοχή του, αλλάζει πολλά στα πλάνα της ομάδας, που το καλοκαίρι θα παλέψει για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.