Γιοκουμπάιτις: «O ένας διαιτητής μου είπε να μην απαντώ στις προκλήσεις των Ελλήνων»

Ρόκας Γιουκουμπάιτις

i

©FIBA

Γιοκουμπάιτις: «O ένας διαιτητής μου είπε να μην απαντώ στις προκλήσεις των Ελλήνων»

Sportal newsroom 21:13 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 01.09.2023

Για προκλητική συμπεριφορά των Ελλήνων παικτών έκανε λόγο ο Ρόκας Γιουκομπάιτις μετά τη νίκη - πρόκριση της Λιθουανίας.

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τη Λιθουανία με 92-67 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Mundobasket 2023. Μετά το τέλος του αγώνα ο γκαρντ των Λιθουανών, Ρόκας Γιοκουμπάιτις στις δηλώσεις του έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά των Ελλήνων παικτών. Ενώ τόνισε ότι μέχρι και ο διαιτητής του παιχνιδιού του είπε να μην αντιδράει. 

«Στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές με τις διαμαρτυρίες τους. Ακόμη και ένας διαιτητής μού είπε πως είναι καλύτερα να μην αντιδρώ στις προκλήσεις των Ελλήνων, γιατί αυτό θα κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη. Συγκρατηθήκαμε, μείναμε ψύχραιμοι, προσπάθησαν να μας προκαλέσουν αλλά δεν απαντήσαμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και τα καταφέραμε», ανέφερε στην αρχή. 

Στη συνέχεια φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόκριση, λέγοντας πως σε κάποιο σημείο οι παίκτες του αντιλήφθηκαν πως οι Έλληνες δεν είχαν δυνάμεις. Εκεί πάνω τόνισε πως πάτησε η ομάδα του και πήρε το παιχνίδι. «Είμαστε πανευτυχείς. Περιμέναμε πολλά χρόνια για μια τέτοια επιτυχία. Δεν αρχίσαμε καλά, αλλά στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα. Αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και δεν επιτρέψαμε στους γκαρντ τους να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. 

Βρήκαμε έτσι ρυθμό και μεγάλη ευστοχία στην επίθεση, αλλά όλα άρχισαν από την άμυνα. Καταλάβαμε κάποια στιγμή πως η ελληνική ομάδα δεν είχε πλέον δυνάμεις, αλλά συνεχίσαμε με την ίδια ένταση ακόμη κι όταν η διαφορά έφτασε στο +15 ή στο +17», ανέφερε στη συνέχεια. 

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.