O Ιάπωνας Ουατανάμπε έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά θα το... αρνηθεί για να παίξει μπάσκετ στην πατρίδα του! (vid)
i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

O Ιάπωνας Ουατανάμπε έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά θα το... αρνηθεί για να παίξει μπάσκετ στην πατρίδα του! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 20.04.2024

Μετά από έξι σεζόν στο ΝΒΑ, ο 29χρονος Ιάπωνας φόργουορντ, Γιούτα Ουατανάμπε, αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την option που έχει στα χέρια του με τους Μέμφις Γκρίζλις και να επιστρέψει στην πατρίδα του για να παίξει για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στα μέρη που μεγάλωσε...

Γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά το Τόκιο. Μόνο που ο Γιούτα Ουατανάμπε τελείωσε το γυμνάστιο στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον και η επαγγελματική του καριέρα στο μπάσκετ σχετίζεται μόνο με το ΝΒΑ.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ο ύψους 206 εκατοστών Ασιάτης φόργουορντ, με το καταπληκτικό μακρινό σουτ, αγωνίζεται από το 2018 και φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν του με τους Μέμφις Γκρίζλις, την ομάδα που τον έκανε rookie πριν αγωνιστεί στους Ράπτορς, τους Νετς και τους Σανς και απ' ότι φαίνεται οι Αρκούδες εκτός από πρώτη του ομάδα, θα είναι και την τελευταία του στην Αμερική.

Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του την επιλογή να επεκτείνει για μία ακόμα σεζόν την παρουσία του στον «μαγικό πλανήτη» και να πάρει άλλα τρία εκατομμύρια δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 2025, σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, παίζοντας για πρώτη φορά με ομάδα από τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τη στιγμή που μεταναστεύσε.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ουατανάμπε αποκάλυψε αυτή του την απόφαση με ένα Live του στο Instagram, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασής του, απλώς μετέφερε την πληροφορία. Και οι ακόλουθοί του την διέδωσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όπως γίνεται άλλωστε, πλέον στον... θαυμαστό καινούργιο κόσμο.

Έκλεισαν οι θέσεις των Playoffs: Τα ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση και πότε είναι προγραμματισμένα τα πρώτα ματς
NBA

09:19 - 20.04.2024

Έκλεισαν οι θέσεις των Playoffs: Τα ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση και πότε είναι προγραμματισμένα τα πρώτα ματς

Οι Μιλγουόκι Μπακς προετοιμάζονται εδώ και μέρες -χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο-, για τις συναντήσεις τους με τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την τελευταία πράξη των Play In προέκυψαν όλες οι κόντρες των Playoffs. Τα ζευγάρια του πρώτου γύρο και το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της post season.

O Ουατανάμπε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αγωνίστηκε αρχικά με τους Φοίνιξ Σανς και κατά τη διάρκεια της περιόδου των ανταλλαγών στάλθηκε στο Μέμφις, με τους οποίους αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες και είχε 2,6 πόντους και 1,8 ριμπάουντ.

Συνολικά πάντως, σε έξι σεζόν στο ΝΒΑ, έπαιξε σε 213 ματς και είχε συνολικά 4,2 πόντους μέσο όρο με 37% στα τρίποντα και η καλύτερη χρονιά του η περσινή με τους Μπρούκλιν Νετς (2022-23). Τότε που κατέγραψε στην στατιστική του 5,6 πόντους με 44,4% στα τρίποντα.