Ο διευθυντής της Μπαρτσελόνα στηρίζει την Euroleague: «Το Ντουμπάι είναι μία αγορά που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει»

Ο διευθυντής της Μπαρτσελόνα στηρίζει την Euroleague: «Το Ντουμπάι είναι μία αγορά που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:13 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 09.03.2024

Λίγο πριν την συνάντηση κορυφής στην Βαρκελώνη, εκεί που θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον και την επέκταση της EuroLeague στη Μέση Ανατολή, ο Γιόζεφ Κούμπελς, ως ο επικεφαλής της διοίκησης στο τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, δίνει την δική του οπτική...

O Γιόζεφ Κούμπελς είναι ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Μπαρτσελόνα και έχει ρόλο διευθυντικό στο τμήμα μπάσκετ του οργανισμού.

Έτσι, λίγες μέρες πριν η EuroLeague συναντηθεί με τις 13 ομάδες-μετόχους και με όλους τους ιθύνοντες στην Βαρκελώνη, το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου, για να συζητήσουν πολλά κομβικά ζητήματα- κυρίως για το μέλλον της διοργάνωσης, ο Ισπανός διοικητικός ανέλυσε ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν εδώ και μήνες.

«Η περίπτωση επέκτασης της EuroLeague στο Ντουμπάι είναι μία προοπτική που δεν μπορεί να αγνοηθεί», δήλωσε ο Κούμπέλς στο Basketnews. Επίσης ενημέρωσε πως «από τις πλευράς μας, ως Μπαρτσελόνα υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια» και ναι μεν «υπάρχουν προβληματισμοί, αλλά στην Μέση Ανατολή υπάρχει μεγάλη προοπτική. Νομίζω πως η EuroLeague προσπαθεί να ανοίξει το πεδίο της, να βρει και νέους συνεργάτες και στο Ντουμπάι υπάρχει πρόσφορο έδαφος».

Και αυτό το «πρόσφορο έδαφος» για τον Ισπανό, δικηγόρο στο επάγγελμα, δεν έχει να κάνει μόνο με τα ισχυρά και ταχέως αναπτυσσόμενα οικονομικά δεδομένα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και «με το νέο φίλαθλοι κοινό που προκύπτει από εκείνα τα μέρη, το οποίο επίσης θα δημιουργήσει μία νέα αγορά. Μία αγορά που έχει ήδη μελετηθεί, έχουν ήδη υπολογιστεί τα δεδομένα της μέσα από εντυπωσιακά στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά των στοιχηματικών εταιριών».

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει (αυτή τη στιγμή) πάνω στην επιχείρηση «Εξάπλωσης» είναι, όχι το «αν», αλλά το «πότε» και το με «ποιους όρους» θα ενταχθεί μία ομάδα του Ντουμπάι στην EuroLeague. Και ένα από τα κυρίαρχα σενάρια, είναι η ένταξη ομάδα αρχικά στο EuroCup της επόμενης περιόδου και σε βάθος διετίας την ένταξή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Υπάρχουν όμως, κι άλλες προτάσεις. Όπως υπάρχουν και πιέσεις από το Ντουμπάι, που η θέληση του να ενταχθεί απευθείας στο υψηλό επίπεδο, ακόμα και να αναλάβει άμεσα την διοργάνωση Final Four (και μάλιστα για διαδοχικές χρονιές), δημιουργεί έξτρα κίνητρα.

Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν τις δύο επιλογές της Euroleague: Καμία δεν περιλαμβάνει την άμεση είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι
EUROLEAGUE

12:36 - 25.02.2024

Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν τις δύο επιλογές της Euroleague: Καμία δεν περιλαμβάνει την άμεση είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι

H Mundo Deportivo που αρχικά είχε πληροφορήσει πως ομάδα από το Ντουμπάι θα ενταχθεί στην Euroleague από τη νέα σεζόν (2024-25) πλέον αναπροσαρμόζει και αναφέρει τα δύο σενάρια που προκύπτουν: Είσοδο μέσω διετούς θητείας στο EuroCup ή απευθείας στην EuroLeague το 2026.

Όταν όμως, αυτό γίνει «τότε θα δημιουργηθεί μία συνεργασία που μπορεί να εκτοξεύσει συνολικά την διοργάνωση και να γίνει μία από τις πιο ισχυρές στον πλανήτη», προσθέτει ο Γιόζεφ Κούμπέλς, ο οποίος καταλήγει πως «στην Μπαρτσελόνα μελετάμε όλα τα στοιχεία, αλλά κυρίως ασχολούμαστε με το δικό μας χρονοδιάγραμμα. Έχουμε σταθερότητα ως διοίκηση, περάσαμε μία περίοδο αλλαγών και πλέον είμαστε στον σωστό δρόμο για να επιστρέψουμε στις μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες».