Ένα ξέσπασμα αρκούσε για την Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια

Ένα ξέσπασμα αρκούσε για την Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια

Χρήστος Τσάλτας 23:20 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 08.03.2024

Η Βαλένθια δυσκόλεψε την Μπαρτσελόνα για τρία δεκάλεπτα, όμως οι Καταλανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισορροπήσουν, αλλά και να φτάσουν σε σημαντικό «διπλό» (88-78).

Ένα ακόμα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague έκανε η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου αντιμετώπισε την Βαλένθια, εκτός έδρας και με εξαιρετική εικόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε στη νίκη και εδραιώθηκε ψηλά στη βαθμολογία. Με το αποτέλεσμα στην Fonteta οι Μπλαουγκράνα ανέβηκαν στο 19-9, την ώρα που η Βαλένθια υποχώρησε στο 13-15, παραμένοντας ωστόσο στην πρώτη 10άδα με το πέρας 28 αγωνιστικών.

Ο Γιαν Βέσελι με 21 πόντους, 10/10 σουτ και 3 ριμπάουντ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, με τον Νίκολας Λαπροβίτολα να προσθέτει 13 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Την ίδια ώρα ο Ρίκι Ρούμπιο μέτρησε 3 πόντους και 4 ασίστ σε 14 λεπτά. Για την Βαλένθια οι 19 πόντοι του Σέμι Οτζελέγιε και οι 15 του Κρις Τζόουνς δεν αρκούσαν, με την ομάδα του Άλεξ Μουμπρού να χάνει την επαφή της με το σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Σέμι Οτζελέγιε βγήκε μπροστά για την Βαλένθια και έδωσε σκορ, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε ρυθμό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση οι Καταλανοί βρήκαν λύσεις με τον Σατοράνσκι και το παιχνίδι ήταν στα ίσα για το 18-18. Η άμυνα ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Μουμπρού στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Τζόουνς μπροστάρη οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά για το 42-37 του πρώτου μέρους.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Γκριμάου ανέβασαν την απόδοσή τους και με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Βέσελι να μπαίνει στην εξίσωση, το προβάδισμα άλλαξε χέρια για το 57-59. Το μομέντουμ ήταν στα χέρια των παικτών του Γκριμάου, που είχαν τον έλεγχο, ο Λαπροβίτολα βγήκε μπροστά επιθετικά και με την άμυνα να είναι αποτελεσματική η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (72-82, 36'). Μέχρι το φινάλε οι Μπλαουγκράνα κράτησαν τον έλεγχο και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη στο φινάλε του αγώνα.

MVP

Ο Γιαν Βέσελι ήταν σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα στην επίθεση. Ο Τσέχος σέντερ έκανε πολλή δουλειά από το ξεκίνημα, ήταν άκρως αξιόπιστος στο μπροστά κομμάτι του παρκέ και με 21 πόντους και 10/10 σουτ οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα στην τέταρτη περίοδο. Οι Καταλανοί κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό, να χτίσουν διαφορά ακόμα και σε διψήφια επίπεδα και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη που τους φέρνει όλο και πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-37, 57-59, 78-88.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

00:13 - 08.03.2024

Τα highlights του Βαλένθια - Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 88-78 της Βαλένθια εκτός έδρας για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρτίζαν σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη των πλέι οφ, για την 29η αγωνιστική, την ώρα που η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στην Κωνστνατινούπολη.

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης