Και ο Γιαμπουσέλε «παίζει» για το NBA

Γιαμπουσέλε

i

© Intime

Και ο Γιαμπουσέλε «παίζει» για το NBA

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:55 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 02.07.2023

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε προστέθηκε και εκείνος στην λίστα των παικτών της Ρεάλ που απασχολούν το NBA!

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε αποτελεί τον νέο πονοκέφαλο της Ρεάλ, με τον Γάλλο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την χώρα του, να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από το NBA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού μέσου BeBasket, ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων του NBA, κάτι που σε συνδυασμό με την υπόθεση Έντι Ταβάρες – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Γιαμπουσέλε, ο οποίος πέρασε τη διετία 2017-19 στους Μπόστον Σέλτικς, μετρώντας 2.3 πόντους και 1.4 ριμπάουντ σε 74 παιχνίδια της regular season, μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός στα χρόνια του μακριά από την Ευρώπη, όμως τις τελευταίες σεζόν έχει ανέβει επίπεδο, μέσα από τις εμφανίσεις του με την Βιλερμπάν και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη σεζόν 2022/23 ο Γιαμπουσέλε μέτρησε 9.7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 23'47" σε 29 παιχνίδια της Euroleague, όμως απουσίασε από τις τελευταίες ευρωπαϊκές, αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ, λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε μετά τη λαβή που έκανε στον Ντάντε Έξουμ στο Game 2 των playoffs κόντρα στην Παρτίζαν.

Η συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εάν προχωρήσει, θα μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερη… επιδρομή του NBA στην Euroleague.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έφυγε από τον Ολυμπιακό για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς, ανοίγοντας τον… χορό. Ο Βασίλιε Μίτσιτς εγκατέλειψε την Αναντολού Εφές για να μετακομίσει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο Ντάντε Έξουμ ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Παρτίζαν και βρήκε μια θέση στο ρόστερ των Ντάλας Μάβερικς, ενώ οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς θέλουν να αρπάξουν τον Έντι Ταβάρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μην ξεχνάμε επίσης και την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ 

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε, ο οποίος θα βρίσκεται και στο MundoBasket 2023, έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τη Ρεάλ για δύο ακόμα χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025, όμως σε αυτό υπάρχει NBA out. 

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)
EUROLEAGUE

12:37 - 02.07.2023

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)

To ενδεχόμενο επιστροφή του Έντι Ταβάρες στο ΝΒΑ πιέζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αν χάσει τον... πυλώνα της έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάρει τον Βίλι Eρνανγκόμεθ. O Iσπανός σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού.

Πάντως μια ενδεχόμενη αποχώρησή του μπορεί να επηρεάσει και τον… Παναθηναϊκό! Εάν ο Γιαμπουσέλε αποχωρήσει, τότε το μοναδικό αξιόπιστο πάουερ φόργουορντ που θα έχει μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο Μάριο Χεζόνια, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κροάτη σταρ από την Μαδρίτη.