Γκονζάλεθ: «Παίξαμε κακή άμυνα, πρέπει να παίζουμε λιγότερα ματς για να βελτιωθεί το προϊόν»

Ο Ίσραελ Γκονζάλεθ

i

©InTime

Γκονζάλεθ: «Παίξαμε κακή άμυνα, πρέπει να παίζουμε λιγότερα ματς για να βελτιωθεί το προϊόν»

Η Άλμπα ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 101-87 και ο Ίσραελ Γκονζάλεθ τόνισε πως οι παίκτες του έπαιξαν κακή άμυνα και γενικότερα έκαν πολλά λάθη που τους στέρησε τη νίκη.

Μετά το μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άλλαξε την εικόνα του στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Αϊζάια Κάνααν νίκησε 101-87 την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ.

Ο κόουτς των Γερμανών, Ίσραελ Γκονζάλεθ, τόνισε την κακή άμυνα της ομάδας του η οποία της κόστισε το παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Γκονζάλεθ:

«Όλα κρίθηκαν στο 3ο δεκάλεπτο και εμείς στο δεύτερο ημίχρονο γενικά παίξαμε πολύ κακή άμυνα, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, τους δώσαμε εύκολους πόντους και όταν δίνεις εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό τότε έχεις πρόβλημα. Γενικά σε όλο το παιχνίδι παίξαμε κακή άμυνα, φαίνεται άλλωστε από τους 101 πόντους που δεχθήκαμε, πήραμε πολλές λάθος αποφάσεις. Δεν μπορώ να κρατήσω κάτι από αυτό το ματς, πρέπει να δούμε πως θα διορθώσουμε τα πολλά λάθη που κάνουμε και το γεγονός ότι επιτρέψαμε να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που χάσαμε».

Για τους πολλούς τραυματισμούς στην Euroleague το τελευταίο διάστημα: «Όντως υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί το τελευταίο διάστημα, είναι πολλές οι υποχρεώσεις των ομάδων. Εμείς είχαμε τρεις απουσίες σήμερα, ο Ολυμπιακός επίσης είχε απουσίες, η Βαλένθια έχει και εκείνη πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι μερικές φορές το παρατραβάμε με τους παίκτες. Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει η προπόνηση, μου αρέσει να βελτιώνω τους παίκτες μου, αλλά με παιχνίδι ανα δύο μέρες αυτό είναι αδύνατο, οπότε κάποιες φορές κάνουμε παραπάνω προπόνηση.

Κάποιες φορές στην Ευρωλίγκα δεν έχουμε διπλές αγωνιστικές, εμείς όμως έχουμε διπλές στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οπότε καταλαβαίνεται πως είναι αδύνατον να μην τραυματιστούν οι παίκτες. Στο ΝΒΑ οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να παίζουν πολλές φορές, ωστόσο έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν πολλούς παίκτες. Το προϊόν είναι διαφορετικό μεταξύ του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκα, ωστόσο εδώ αρέσει στο κοινό να βλέπει παιχνίδι τακτικής. Θεωρώ όμως πως πρέπει να γίνονται λιγότερα ματς προκειμένου να βελτιώσουμε το προϊόν».

🔴Ολυμπιακός - Άλμπα 101-87: Κάνααν χωρίς οίκτο, έβγαλε γούστα ο Ράιτ! - Sportal Euroleague Show