Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της Euroleague για την υπόθεση του Παναθηναϊκού και του Άντριους

Άντριου Άντριους

i

© Intime

Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της Euroleague για την υπόθεση του Παναθηναϊκού και του Άντριους

Sportal newsroom 13:27 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 13.03.2023

Η ELPA, η Ένωση Παικτών της Euroleague, ήθελε ένα πράγμα στην υπόθεση του Παναθηναϊκού με τον Άντριου Άντριους: «τα δύο μέρη να βρουν μια φιλική λύση, χωρίς μονομερείς ενέργειες» και τα κατάφερε.

H Ένωση Παικτών της Euroleague είναι ένα νέο όργανο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε το 2018 και βρίσκεται στα πρώτα του βήματα. Ειδικά σε σχέση με την αντίστοιχη Ένωση του NBA που δημιουργήθηκε το 1954 και έχει μετασχηματίσει αρκετά δεδομένα του «μαγικού πλανήτη», βρίσκεται σχεδόν σε... πρωτόγονο στάδιο. 

Παρόλα αυτά στην υπόθεση του Παναθηναϊκού και τη λύση της συνεργασίας με τον Άντριου Άντριους η ELPA (ΕuroLeague Players' Association) έπαιξε σημαντικό ρόλο στη αποδεκτή απ' όλες τις πλευρές λύση του θέματος που βασάνισε άπαντες για μήνες. 

Ο Μάικ Τζέιμς απάντησε σε οπαδό του Παναθηναϊκού για τον Λάσο και τη δική του επιστροφή
EUROLEAGUE

09:56 - 13.03.2023

Ο Μάικ Τζέιμς απάντησε σε οπαδό του Παναθηναϊκού για τον Λάσο και τη δική του επιστροφή

Όταν ένας φίλος του Παναθηναϊκού προσέγγισε τον Μάικ Τζέιμς στο twitter για να του πει πως μιας που «ο Λάσο θα είναι προπονητής, θα έρθεις κι εσύ στην ομάδα;». Ο Αμερικανός τον στενοχώρησε εις διπλούν!

«Αφού ο Άντριου Άντριους και ο Παναθηναϊκός δεν τα βρήκαν έπειτα από τις διαπραγματεύσεις τους, η ELPA, που πάντα προσπαθούσε να φέρει και τα δύο μέρη σε μια φιλική λύση, πρότεινε αντί για μονομερείς ενέργειες, οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη διαφορά τους και να τερματίσουν τη συμφωνία τους από κοινού με τη βοήθεια της διαμεσολάβησης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών

Η ELPA λοιπόν, «πρότεινε στον Άντριους και τους εκπροσώπους του να χρησιμοποιήσουν την EuroLeague ως διαμεσολαβητή, κάτι που είναι σύμφωνο με τον καταστατικό της διοργάνωσης. Έτσι στις 2 Μαρτίου, ο παίκτης ζήτησε επίσημα την έναρξη διαμεσολάβησης μεταξύ αυτού και του συλλόγου. Με τη βοήθεια του διορισμένου διαμεσολαβητή, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν τη σύμβασή τους με αμοιβαία αποδεκτούς όρους στις 10 Μαρτίου». 

Μέσω της διαδικασίας της διαμεσολάβησης δηλαδή, «η πλευρά του αθλητή και ο Παναθηναϊκός συνεργάστηκαν άψογα και έτσι βρήκαν μια λύση αποδεκτή και για τις δύο πλευρές».