H αντίστροφη μέτρηση του ΛεΜπρόν και οι 36 πόντοι για το μεγάλο ρεκόρ! (vid)
i

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λέικερς / © photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

H αντίστροφη μέτρηση του ΛεΜπρόν και οι 36 πόντοι για το μεγάλο ρεκόρ! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:49 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 07.02.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς τα ξημερώματα της Τετάρτης αντιμετωπίζει στο Staples Center τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και χρειάζεται 36 πόντους για να ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Σε λίγες ώρες, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 05.00 ώρα Ελλάδας, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα μπει στο παρκέ του Staples Center με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς για να διεκδικήσει δύο πράγματα: Τη νίκη απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά κυρίως το απόλυτο ρεκόρ. ‘

Ο «Βασιλιάς» χρειάζεται 36 πόντους για να ξεπεράσει τους 38.387 του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που σημείωσε από το 1969 έως το 1989. 

Στο παιχνίδι νούμερο 1.410, ΛεΜπρόν, έχει τη δυνατότητα να σπάσει ένα από τα ξεχασμένα μεγάλα ρεκόρ των αμερικάνικων σπορ. Η Τζαμπάρ χρειάστηκε 1.560 ματς στην καριέρα του για να φθάσει στους… αστρονομικούς του πόντους και αν υπολογίσουμε ότι ο ΛεΜπρον, στα 38 του, έχει πάνω από 30 πόντους μέσο όρο και συμβόλαιο μέχρι το 2025 (και βλέπουμε…), τότε αναμένεται να δημιουργήσει μία αξεπέραστη συνθήκη στο βάθος των δεκαετιών. 

Επίσης, αν δεν καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ στο ματς με τους Θάντερ, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι των Λιμνανθρώπων. Δηλαδή, τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/2) στο ίδιο γήπεδο με αντιπάλους, τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το  ματς πάντως, με την Οκλαχόμα έχει… σημαδευτεί εδώ και καιρό. Βάσει υπολογισμών ήταν το πιθανότερο σημείο να τελεστεί το μυστήριο. Βέβαια, ο King χρειάζεται περισσότερους πόντους από τον μέσο όρο του για να τα καταφέρει και όσοι πλήρωσαν το… πανάκριβο εισιτήριο για να τον δουν σε αυτό το ματς, προσεύχονται για την υπέρβαση. Αυτοί που έχουν αγοράσει «μαγικό χαρτάκι» για το παιχνίδι με τους Μπακς, προσεύχονται για το αντίθετο.