Η ηγετική παρέμβαση του Λαρεντζάκη στα αποδυτήρια κόντρα στη Νέα Ζηλανδία: «Μάγκες, το κάναμε και στο Final Four με τον Ολυμπιακό»

Η ηγετική παρέμβαση του Λαρεντζάκη στα αποδυτήρια κόντρα στη Νέα Ζηλανδία: «Μάγκες, το κάναμε και στο Final Four με τον Ολυμπιακό»

Γιάννης Πάλλας 21:40 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 31.08.2023

Το Sportal αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση και τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας

Η Εθνική ομάδα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία έδειχνε να βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. 

Με πολύ ξύλο υπό την ανοχή των διαιτητών και με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια οι νεοζηλανδοί βρέθηκαν στο +15 (28-43 στο 18.20’’) και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +11 (32-43).

Οι διεθνείς κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια και για λίγο ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης τους άφησε μόνους, πριν μπει για τις τελευταίες οδηγίες επιστρέφοντας στο παρκέ για το δεύτερο μέρος.

Εκεί, λοιπόν, υπήρχε ένταση, οι παίκτες προσπαθούσαν ο ένας να εμψυχώσει τον άλλο, ώστε να επιστρέψουν στο παρκέ με το «μαχαίρι στα δόντια» και να κάνουν τη δουλειά.

Οι φωνές διαπερνούσαν τους τοίχους στην Mall of Asia Arena στη Μανίλα, όμως, τα λόγια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη ήταν εκείνα που «έφτιαξαν» τους συμπαίκτες του και γύρισαν αγριεμένοι στο παρκέ.

«Μάγκες, το κάναμε στο Κάουνας όταν γυρίσαμε το παιχνίδι με την Μονακό στο Final-4, πάμε να το ξανακάνουμε!», είπε με πάθος ο διεθνής γκαρντ θυμίζοντας ειδικά στους «ερυθρόλευκους» συμπαίκτες του (Ουόκαπ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκη) την επική ανατροπή του τρίτου 10λεπτου με τους μονεγάσκους.

Κι εγένετο η ανατροπή. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο πρώτος που πάτησε παρκέ και «έπνιξε» τους Νεοζηλανδούς, προκαλώντας τρικυμία ακόμη και στην πάσα εισαγωγής του αντιπάλου.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν στην καλύτερη στιγμή του με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ο τέλειος δημιουργός, αλλά εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη ήταν ο εμπνευστής της ανατροπής.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είπε στα αποδυτήρια «πάμε να το ξανακάνουμε» και το εννοούσε. Αυτό αποτυπώθηκε και στην απόδοση του στο παρκέ, όπου ήταν μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου οι παράγοντες που καθόρισαν το παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία και την πρόκριση.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.