Η ΕΟΚ στηρίζει τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel»

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία Daniels

i

ARIS BC / Facebook

Η ΕΟΚ στηρίζει τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel»

Νίκος Καλαμπάκας 12:49 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 13.09.2023

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ. Παρατείνεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου η μεταγραφική περίοδος για τους συλλόγους Θεσσαλίας και Καρδίτσας.

Την έμπρακτη στήριξή της στα σωματεία της Θεσσαλίας τα οποία επλήγησαν από τη σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Daniel δείχνει η ΕΟΚ που ανακοίνωσε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αυτό επισημαίνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στους αγώνες του Κυπέλλου Ανδρών θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΟΚ προσπαθεί να βοηθήσει έμπρακτα τα σωματεία της Θεσσαλίας, μιας περιοχής που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel.

H πρώτη κίνηση είναι η παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ ως τις 29 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει μια διαδικτυακή συνάντηση με τα σωματεία της Ένωσης στις 15 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η ΕΟΚ να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυσή τους.

Παράλληλα, στους αγώνες του Κυπέλλου Ανδρών που θα διεξαχθούν αύριο θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα της ανθρώπινης αυτής τραγωδίας».

Ανυπολόγιστες ζημιές στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας!

Η κακοκαιρία Daniel αποδείχτηκε καταστροφική για τις περιοχές της Θεσσαλίας και το Πήλιο. Στην Καρδίτσα, το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» καταστράφηκε και θα χρειαστεί καιρός μέχρι να μπορέσει να φιλοξενήσει ξανά αγώνα της ομάδας. 

H κακοκαιρία Daniel «χτύπησε» και το μπάσκετ - Αναβολή στο ΑΕΚ - Άρης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:12 - 12.09.2023

H κακοκαιρία Daniel «χτύπησε» και το μπάσκετ - Αναβολή στο ΑΕΚ - Άρης

ΑΕΚ και Άρης θα έδιναν φιλικό εις μνήμην του διαιτητή Θανάση Δεσλή όμως αυτό τελικά δεν θα συμβεί αφού ο Βόλος, πόλη διεξαγωγής του παιχνιδιού δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα μετά το πέρασμα της «κακοκαιρίας Daniel».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που προκύπτουν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το παρκέ έχει διαλυθεί, όπως και οι μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κάτι που σημαίνει πως είναι αδύνατον να φιλοξενηθούν αγώνες στο γήπεδο!