Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν
i

©InTime

Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 12:45 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 18.04.2023

Τα επεισόδια στο δεύτερο ματς των προημιτελικών του BCL με τη Xάποελ Ιερουσαλήμ και οι προεκτάσεις τους, οδήγησαν την FIBA στη απόφασή της η ΑΕΚ να παίξει χωρίς φιλάθλους στα ματς ολόκληρης της επόμενης σεζόν, ενώ θα πληρώσει και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Στο ματς που η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των προημιτελικών του Basketball Champions League κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ η προσπάθεια εντός παρκέ... αμαυρώθηκε από την τραγική εικόνα στις κερκίδες. 

Μέρος των οπαδών της Ένωσης, δημιούργησαν τεράστια ένταση που μάλιστα πήρε γιγάντιες προεκτάσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» κατηγορήθηκαν ακόμα και για αντισημιτισμό, ενώ η ΚΑΕ ξεκαθάρισε από την αρχή τη θέση της και τα συναισθήματά της. Τώρα όμως, θα πρέπει να πληρώσει ακριβά. Όχι φυσικά λόγω του προστίμου των 50.000 ευρώ που επέβαλε η FIBA, αλλά λόγω του ότι η ποινή συνοδεύτηκε με την αυστηρότατη απόφαση η ΑΕΚ να παίξει χωρίς φιλάθλους στα ματς ολόκληρης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στο BCL.

Η τιμωρία έγινε γνωστή μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της διοργανώτριας αρχής και η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί μία άσχημη εξέλιξη που θα επηρεάσει την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη όμως, οφείλουν να συγκεντρωθούν στο παρόν, καθώς την Τετάρτη (19/4) διεξάγεται ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της σειράς. Όποιος νικήσει πάει στο Final Four της διοργάνωσης, το παιχνίδι είναι είναι κρίσιμο, όπως κρίσιμη αναμένεται να είναι και η κατάσταση στην κερκίδα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν είναι ευπρόσδεκτοι στα Ιεροσύλημα, το ταξίδι τους εκεί έγινε με άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι πολύ ισχυρά.