H FIBA σκέφτηκε να αποκλείσει ολοκληρωτικά την ΑΕΚ για ένα χρόνο πριν καταλήξει στην... κεκλεισμένων σεζόν
i

©InTime

H FIBA σκέφτηκε να αποκλείσει ολοκληρωτικά την ΑΕΚ για ένα χρόνο πριν καταλήξει στην... κεκλεισμένων σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 13:27 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 18.04.2023

Η βαριά ποινή της ΑΕΚ που αφορά την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων για ολόκληρη της σεζόν 2023-24 και πρόστιμο 50.000 ευρώ ήταν η τελική απόφαση του BCL, μέλη της διοίκησης του οποίου πρότειναν ακόμα και αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ στο παιχνίδι των Άνω Λιοσίων, κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ, πέραν του ότι πήραν πολλές και σοβαρές προεκτάσεις, οδήγησαν και σε μία πολύ βαριά τιμωρία. 

Ο Αθλητικός Δικαστής της FIBA και η διοργανώτρια αρχή του BCL υπολογίζοντας όλα τα δεδομένα και αξιολογώντας όλες τις πτυχές, τιμώρησε την Ένωση με 50.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά και με το εξαντλητική ποινή του να αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους σε όλα τα ματς του Basketball Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δηλαδή, της σεζόν 2023-24. 

Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

12:45 - 18.04.2023

Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν

Τα επεισόδια στο δεύτερο ματς των προημιτελικών του BCL με τη Xάποελ Ιερουσαλήμ και οι προεκτάσεις τους, οδήγησαν την FIBA στη απόφασή της η ΑΕΚ να παίξει χωρίς φιλάθλους στα ματς ολόκληρης της επόμενης σεζόν, ενώ θα πληρώσει και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Μάλιστα, για να παρθεί αυτή η απόφαση προηγήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων, ενώ υπήρξε η πρόταση που αφορούσε αποκλεισμό της ΑΕΚ για έναν ολόκληρο χρόνο. Δηλαδή, όχι απλώς να παίξει μπροστά σε... άδειες κερκίδες για την επόμενη σεζόν, αλλά να μην παίξει καθόλου. 

Ταυτόχρονα με όλη αυτή την περιπέτεια η ΑΕΚ ταξιδεύει κάτω από άκρα μυστικότητα στα Ιεροσόλυμα και την Τετάρτη (18/4) θα κυνηγήσει στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών την πρόκριση στο Final Four. Ο Ηλίας Καντζούρης και οι παίκτες του ξέρουν πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην Pais Arena, ειδικά μετά το επεισοδιακό δεύτερο παιχνίδι της σειράς στα Άνω Λιόσια, αλλά προσπαθούν να κρατήσουν την συγκέντρωσή τους σε υψηλό επίπεδο.