Η Γκραν Κανάρια προσπαθεί να πείσει τον Μπαλτσερόφσκι να μην πάει στον Παναθηναϊκό (vids)

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι

i

© photo by Borja B. Hojas / Getty Images / Ideal Images

Η Γκραν Κανάρια προσπαθεί να πείσει τον Μπαλτσερόφσκι να μην πάει στον Παναθηναϊκό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:03 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 23.07.2023

Η περίπτωση του νεαρού Πολωνού σέντερ, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, παρακολουθείτε από ομάδες της Euroleague και κυρίως από τον Παναθηναϊκό, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ισπανία, η Γκραν Κανάρια δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει και του προτείνει νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές.

O Παναθηναϊκός εκτός του ότι δεν βιάζεται για να κλείσει ένα «πεντάρι» που τόσο πολύ επιθυμεί -ειδικά από τη μέρα που έφυγε ο Γιώργος Παπαγιάννης με προορισμό την Φενέρμπαχτσε- έχει αρκετά μέτωπα ανοικτά. Σκέφτεται πολλαπλές περιπτώσεις παικτών και μπορεί να έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις μεταγραφικές του κινήσεις, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει. Κι εν μέσω στόχων και προτεραιοτήτων υπήρξε το ενδιαφέρον για τον 23χρονο Πολωνό σέντερ της Γκραν Κανάρια, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι

Πρόκειται για έναν παίκτη με μπόι στα 215 εκατοστά, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ισπανική ομάδα, την οποία αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Γιάκα Λάκοβιτς. Θεωρητικά ο σύλλογος από τα Κανάρια νησιά της Ισπανίας δεν έχει γεμάτα ταμεία, καθώς αν είχε θα αγωνιζόταν στην Euroleague όπως δικαιούταν μετά την κατάκτηση του Eurocup. Οπότε η πώληση ενός αθλητή θα ήταν μία λύση, ενώ την ίδια ώρα το buy out του είναι στα 500.000 ευρώ, δηλαδή καθόλου ενοχλητικό για τον Παναθηναϊκό ή για όποια ομάδα της Euroleague θελήσει να επενδύσει στον νεαρό και ταλαντούχο σέντερ, ο οποίος πέρσι είχε 8,8 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα. 

Μόνο που σύμφωνα με το ισπανικό μέσο «Encestando» η Γκραν Κανάρια θέλει δύο πράγματα να κάνει τις επόμενες μέρες. Κατ' αρχάς θέλει να αποκτήσει τον Τζον Χόλαντ, τον 34χρονο γκαρντ/φόργουορντ ο οποίος έπαιξε πέρσι στον Ερυθρό Αστέρα και αμέσως θέλει να δεσμεύσει και πρακτικά τον Μπαλτσερόφσκι στην ομάδα ώστε να τον έχει μαζί της και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- να του προτείνει νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές, ώστε να τον πείσει πως αξίζει τον κόπο να μείνει στην Γκραν Κανάρια και να μεταβεί, γιατί όχι μαζί της, στην Euroleague στο άμεσο μέλλον. 

Όπως και στην περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνα, έτσι και στου Μπαλτσερόφσκι, λόγο έχουν και οι ομάδες τους από τη στιγμή που δεσμεύονται και αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα. Πάντως, ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι περιορίζονται σιγά σιγά οι επιλογές της ελεύθερης αγοράς, αλλά επειδή έχει καλύψει πολλές από τις ανάγκες του με εντυπωσιακό τρόπο έχει την πολυτέλεια να περιμένει και να κερδίζει λίγο χρόνο σε όλες τις μεταγραφικές περιπτώσεις που τον απασχολούν.