Ο «τελικός» της Καρδίτσας με τον Ιωνικό για την... επιβίωση στην κατηγορία
i

© Intime

Ο «τελικός» της Καρδίτσας με τον Ιωνικό για την... επιβίωση στην κατηγορία

Sportal newsroom 09:35 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 08.04.2023

Στο μοναδικό ματς του Σαββάτου (8/4, 19:15, ΕΡΤ 3) το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού η Καρδίτσα φιλοξενεί τον Ιωνικό και όποιος νικήσει μένει στην κατηγορία. Όποιος χάσει θα πάρει τον δρόμο προς την Elite League και αυτό γιατί φέτος από την Basket League υποβιβάζεται... ένας!

Τα πράγματα είναι... ξεκάθαρα. Ποιος ξεκάθαρα δεν γίνεται! Ο νικητής της αναμέτρησης θα παραμείνει στην κατηγορία και θα συνεχίσει στην Basket League και τη νέα σεζόν. Ο χαμένος θα μεταφερθεί στην Elite League, αυτή που για δεκαετίες είχαμε συνηθίσει να τη λέμε Α2

Αυτή είναι η συνθήκη που θα βιώσουν στην Καρδίτσα, η τοπική και ομώνυμη ομάδα και ο Ιωνικός Νικαίας. Οι δύο σύλλογοι έχουν παίξει 21 παιχνίδια φέτος στο εγχώριο πρωτάθλημα (όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες) και μέσα σε αυτά κατάφεραν να πάρουν τέσσερις νίκες. 

Έτσι, έφθασαν στο οριακό σημείο, το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:15 -με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ 3- να αγωνίζονται για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. 

Το παιχνίδι στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» είναι το μόνο της ημέρας, αλλά και το μόνο να μην ήταν πάνω του θα συγκέντρωνε όλο το ενδιαφέρον. Διότι, κατά τα άλλα η κατηγορία έχει ξεκαθαρίσει τα βασικά συστατικά των play offs. Το πλασάρισμα των οκτώ ομάδων έχουν κατοχυρωθεί, το ίδιο η πρωτιά του Ολυμπιακού και η δεύτερη θέση του Παναθηναϊκού. Βέβαια, απομένουν τα πλασαρίσματα και οι υπόλοιποι αγώνες που θα τα... τακτοποιήσουν διεξάγονται όλοι της Κυριακή. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (8/4)

19:15 / Καρδίτσα - Ιωνικός Νικαίας (ΕΡΤ 3)

Το πρόγραμμα της Κυριακής (9/4)

15:45 / Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ Sports 3)
15:45 / Άρης - Προμηθέας (ΕΡΤ Sports 2)
15:45 / ΑΕΚ - Ολυμπιακός (ΕΡΤ Sports 1)
15:45 / Λαύριο - Κολοσσός (ΕΡΤ Sports 4)
15:45 / Περιστέρι - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ 3)

Βαθμολογία

Tags: