Η κομβική συνεισφορά του Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ που διαθέτει δημιουργία από παντού

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Η κομβική συνεισφορά του Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ που διαθέτει δημιουργία από παντού

Χρήστος Τσάλτας 21:15 - 24.09.2023

Ο Καναδός σέντερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τα κιτρινόμαυρα, κόντρα στην Καρδίτσα, σε ένα 40λεπτο που η ΑΕΚ ξεδίπλωσε αρκετές αρετές της στο παρκέ.

Το τελικό 90-68 δεν λέει απολύτως τίποτα, στο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας του τουρνουά «Μαυροσκούφεια». Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ αφενός ερχόταν από ένα πάρα πολύ άσχημο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο οποίο ηττήθηκε με διαφορά 38 πόντων, αφετέρου πρόκειται για φιλικά παιχνίδια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους προπονητές να εξάγουν συμπεράσματα.

Κάθε φιλικό γίνεται για τον Πλάθα και τους συνεργάτες του. Απέναντι στην Καρδίτσα όμως η ΑΕΚ ήταν για πρώτη φορά κοντά στα στάνταρ που θέλει ο προπονητής της ενόψει της νέας σεζόν. Έπαιξε με δυναμισμό, έβαλε τους κανόνες της στην αναμέτρηση και μπορεί να είχε τις ατυχίες με Φλιώνη και ΜάκΛεμορ (από Δευτέρα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τους δύο), το πρόσημο ήταν θετικό, καθώς τα μηνύματα από το παιχνίδι αυτό ήταν πολλά.

Σημαντικότερο όλων η παρουσία του Μφιόντου Καμπενγκέλε. Ο Καναδός σέντερ έχει τρομακτικά αθλητικά προσόντα και ένα κορμί που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ευρώπη. Είναι πανθομολογούμενο πως ο Καμπενγκέλε είναι... NBA material και στο φιλικό κόντρα στην Καρδίτσα έδειξε μια πτυχή του dominant παιχνιδιού του. 16 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα, 5/6 σουτ σε 14 λεπτά έγραψε το κοντέρ, με την εικόνα του να κάνει μεγάλη διαφορά στο παρκέ για την ΑΕΚ. Ο Καμπενγκέλε θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός για την ομάδα της νέας σεζόν και μπορεί να μην είναι ένας εκ των leader, όπως ο ΜακΡέι ή ο ΜάκΛεμορ, αλλά όταν είναι σε καλή μέρα μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο όλης της ομάδας.

Αν υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι της Κυριακής ήταν το γεγονός πως η ΑΕΚ μοίρασε 29 ασίστ σε παιχνίδι που πέτυχε 30 σουτ εντός πεδιάς. Η μπάλα γύρισε πολύ και με καλές προϋποθέσεις, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα φιλικά προετοιμσίας αυτό το καλοκαίρι. Χολ και Ραντλ μέτρησαν από 6 τελικές πάσες ο καθένας, ενώ μεγάλη συνεισφορά στην δημιουργία είχε και ο Τζόρνταν ΜακΡέι με 4 ασίστ. Στοιχείο που δείχνει πως ο πρώην άσος της Χάποελ Τελ Αβίβ δεν θα είναι μια μονοδιάστατη φιγούρα στην επίθεση, αλλά ένας παίκτης που θα απειλεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κάτι που καθιστά την ΑΕΚ της νέας σεζόν απρόβλεπτη στην επίθεση.