Η ομιλία του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια μετά τον χαμένο τελικό: «Κάντε μου μια χάρη...»

Νίκος Καλαμπάκας 11:54 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 22.05.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έστειλε μήνυμα ανασύνταξης ενόψει της συνέχειας της σεζόν, ζητώντας από τους παίκτες του να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι.

Στο Final 4 του Κάουνας ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είπε την τελευταία λέξη. Το καλάθι του Σέρχιο Γιουλ, μπροστά στα υψωμένα χέρια του Μουσταφά Φαλ, έγραψε τον επίλογο του μεγάλου τελικού, με την ομάδα του Πειραιά να φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από την Zalgirio Arena.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του βρέθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Έλληνα προπονητή να στέλνει μήνυμα για τη συνέχεια. Ο προπονητής των Πειραιωτών εστίασε στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του από το ξεκίνημα, ενώ επεσήμανε πως στον ορίζοντα υπάρχει το πρωτάθλημα, ένας εκ των βασικών στόχων της ομάδας για φέτος.

Στην ομιλία του ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τον σεβασμό μου. Για την προσπάθεια όλη τη σεζόν. Ήταν μια φανταστική σεζόν. Ήταν μια σπουδαία ομάδα. Προηγούμασταν στο σκορ για όλο τον αγώνα. Αλλά κάποιες λεπτομέρειες ήταν εναντίον μας στο τέλος για να χάσουμε το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου πολλές φορές η προσπάθεια εόιναι επίπονη και ανυπόφορη για να τη συνειδητοποιήσεις αλλά αυτό είναι το σπορ και αυτό είναι το μπάσκετ. Πάντα μαθαίνεις κάτι.

Από τη δική μου πλευρά ακόμα και τώρα, στον ημιτελικό, σε όλη τη σεζ΄ν και σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της σεζόν δείξατε ότι είστε ομάδα, ότι είστε καταπληκτικοί συμπαίκτες Θυσιάσαστε τον εαυτό σας για την ομάδα και κάτι που όλο το κλαμπ είναι περήφανο. Έχουμε ακόμα έναν τίτλο να πάρουμε. Σε΄έναν μήνα παό τώρα. Και για ακόμα μια φορά θα μείνουμε ενωμένη, Η ομάδα μας θα είναι ενωμένη ως το τέλος για να πάρει αυτό που της αξίζει. Κάντε μου μια χάρη. Μην είστε σκυθρωποί. Ας έχουμε περηφάνεια για ό,τι πετύχαμε. Ψηλά το κεφάλι».