«Η Εκκλησία ζήτησε από τον Μίροτιτς να μην διχάσει τον λαό» και αυτός αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Σερβία

Νίκολα Μίροτιτς

i

© photo by Sonia Canada / Getty Images / Ideal Images

«Η Εκκλησία ζήτησε από τον Μίροτιτς να μην διχάσει τον λαό» και αυτός αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Σερβία

Γιώργος Γαβριλάκης 11:08 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 23.07.2023

Δημοσίευμα της Republika αποκάλυψε μία συνάντηση του Νίκολα Μίροτιτς με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Εκκλησίας πριν υπογράψει στην Παρτίζαν. Του είπαν πως «δεν πρέπει να διχάσει τον σέρβικο λαό» και αμέσως μετά αποφάσισε να ακυρώσει τη μεταγραφή του!

H Παρτίζαν ήταν έτοιμη να τον αποκτήσει. Είχε συμφωνήσει μαζί του, το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα είχε ήδη λυθεί και οι δύο πλευρές είχαν κανονίσει μέχρι και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Μάλιστα, υπολογιζόταν πως ο Νίκολα Μίροτιτς σύντομα θα μετέβαινε στο Βελιγράδι για να τεθεί στη διάθεση και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ώσπου ξαφνικά ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ, το Σάββατο (22/7) ενημέρωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πως «δεν θα πάω στο Βελιγράδι», αλλά ούτε στη Σερβία, γιατί -όπως ο ίδιος είπε- «δέχομαι απειλές» και εκτός των άλλων «δεν είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να διχάζει τον κόσμο, αλλά να τον ενώνει»

Ακολούθησε ο... εκνευρισμός της Παρτίζαν που ζήτησε εξηγήσεις από τον παίκτη. Ο σύλλογος ήθελε διευκρινίσεις για το ποιος τον απειλεί και δεν κατανόησε την απόφασή του αυτή αφού «είχαν συζητηθεί τα πάντα και τους είχαμε εγγυηθεί μέσω και του Προέδρου της χώρας πως δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του». Προφανώς η... εθνική κόντρα με τον Ερυθρό Αστέρα και πιθανότατα κάποια μηνύματα που έλαβε να τον ανησύχησαν και αποφάσισε να ακυρώσει τη μεταγραφή του. Ίσως πάλι η ιστορία να είχε διαφορετικές προεκτάσεις... 

Η Γκραν Κανάρια προσπαθεί να πείσει τον Μπαλτσερόφσκι να μην πάει στον Παναθηναϊκό (vids)
EUROLEAGUE

10:03 - 23.07.2023

Η Γκραν Κανάρια προσπαθεί να πείσει τον Μπαλτσερόφσκι να μην πάει στον Παναθηναϊκό (vids)

Η περίπτωση του νεαρού Πολωνού σέντερ, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, παρακολουθείτε από ομάδες της Euroleague και κυρίως από τον Παναθηναϊκό, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ισπανία, η Γκραν Κανάρια δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει και του προτείνει νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της Republika ο λόγος που ο Μίροτιτς δεν θα πάει στην Παρτίζαν έχει να κάνει με την... εκκλησία. Ο Μαυροβούνιος είναι θρησκευόμενος και γενικά μεγάλο μέρος της ζωής του είναι αφιερωμένο στην πίστη με το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης να αναφέρει πως «βάσει των πληροφοριών μας ο βασικός λόγος που οδήγησε τον Μίροτιτς σε αυτή του την επιλογή ήταν μία συνομιλία που είχε με εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Αυτοί του ζήτησαν ένα πράγμα: Να μην διχάσει τον σέρβικο λαό». Αυτό αποκαλύπτει η Republika πως προηγήθηκε την ανάρτησής του Μίροτιτς που επικεντρώθηκε στη λέξη «διχασμός»