Απόφαση - σοκ από τον Μίροτιτς: «Δέχτηκα απειλές, δεν υπογράφω στην Παρτίζαν» (vid)

Νίκολα Μίροτιτς, Ζακ ΛεΝτέι

i

© photo by Srdjan Stevanovic / Getty Images / Ideal Images

Απόφαση - σοκ από τον Μίροτιτς: «Δέχτηκα απειλές, δεν υπογράφω στην Παρτίζαν» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:39 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 22.07.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς εξήγησε αναλυτικά του λόγους που αποφάσισε να μην επιλέξει την Παρτίζαν ως την επόμενη ομάδα του και ενημέρωσε πως δεν θα αγωνιστεί στη Σερβία γιατί «δεν θέλω να διχάζω και να λάβω μέρος εγώ και η οικογένειά του σε μία εχθρική ατμόσφαιρα».

Προτού μείνει ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα το όνομα του Νίκολα Μίροτιτς έκανε μεγάλο... θόρυβο στη μεταγραφική αγορά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον διεκδίκησαν. Η Μονακό ήταν ουσιαστικά η πρώτη ομάδα που απέκτησε επαφή μαζί του, ενώ και η Αρμάνι Μιλάνο ήταν στο κόλπο μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Ξαφνικά, ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ φάνηκε πως αποφάσισε να πάει στην Παρτίζαν και μάλιστα είχε συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση και τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όταν αποδεσμεύτηκε από την σύλλογο της Καταλονίας ο δρόμος προς το Βελιγράδι άνοιξε διάπλατα μπροστά του. Η υπόθεση του όμως, ξαφνικά, το βράδυ της Πέμπτης (20/7), «πάγωσε». Και ουσιαστικά η μεταγραφή ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα οι διεκδικητές του να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να αρχίσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις. 

Τώρα ήρθε η ώρα, ο ίδιος ο Μίροτιτς -μέσω ανάρτησής του στο Instagram- να εξηγήσει τα «πως» και τα «γιατί» που χάλασαν την μεταγραφή του στην Παρτίζαν, αλλά και γιατί δεν θα επιλέξει τη Σερβία ως προορισμό του. 

«Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στην αναζήτηση της αλήθειας και στο να έχω μια δίκαιη στάση απέναντι σε όλους και σε όλα», έγραψε στο σχετικό post του ο πρώην NBAer, σε μία λεπτομερείς και σοκαριστική αφήγηση της ιστορία του καλοκαιριού. «Είναι ένας δύσκολος δρόμος που απαιτεί αφοσίωση. Στη ζωής μου στο μπάσκετ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το μπάσκετ έχει γίνει μέρος της ζωής μου, ως παιχνίδι, ως επιθυμία να βελτιώνομαι συνεχώς και να ξεπερνώ τον εαυτό μου. Άρα είναι μοιραίο το άθλημα να επηρεάζει τη ζωή μου και το αντίστροφο. Θέλω να συνεχίσω έτσι», δήλωσε, ξεκινώντας το κείμενό του πιο... συναισθηματικά πριν προχωρήσει στο προκείμενο. 

«Θέλω να παίξω μπάσκετ και ανυπομονώ για το παιχνίδι μου. Θέλω και η οικογένειά μου να μοιραστεί αυτή τη χαρά. Ωστόσο, εδώ και εβδομάδες βγαίνουν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με εμένα και τη συνέχεια της καριέρας μου. Τα περισσότερα εν αγνοία μου και σίγουρα μακριά από την αλήθεια. Κάποια από τα δημοσιεύματα ήταν φανταστικές ιστορίες και αυθαίρετα συμπεράσματα και όλα αυτά προκάλεσαν μεγάλη προσοχή, που δεν θέλαμε καθόλου εγώ και η οικογένειά μου». 

Κάπως έτσι λοιπόν, «έφτασαν στο κοινό ορισμένες πληροφορίες για την περαιτέρω συνέχιση της καριέρας μου στην Παρτίζαν και τότε ήταν που άρχισαν απειλές και προσβολές που με εξέπληξαν και με πλήγωσαν πολύ, γιατί δεν θέλω να είμαι αυτός που διχάζει τους ανθρώπους και να δημιουργεί προβλήματα. Αποφάσισα λοιπόν, να μην γίνω μέρος μιας τέτοιας ατμόσφαιρας και αποφάσισα ότι δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου σε περαιτέρω ταλαιπωρίες. Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να αναφέρω ότι δεν ήρθε ούτε μια απειλή από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα και ότι έχω πάντα καλή και σεβαστή επικοινωνία μαζί με το σύλλογο και τους φιλάθλους. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν στηρίχθηκα ποτέ στις οικονομικέ πτυχές μιας ιστορίας αφού ουσιαστικά ήθελα να παίξω σε χώρα που αγαπώ πολύ. Τα πράγματα όμως, πήγαν σε λάθος κατεύθυνση». 

Λάρκιν και MακΚόλουμ για Σλούκα: «Με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δεν αρκούν 10 πόντοι και 4 ασίστ» (vids)
EUROLEAGUE

09:20 - 22.07.2023

Λάρκιν και MακΚόλουμ για Σλούκα: «Με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δεν αρκούν 10 πόντοι και 4 ασίστ» (vids)

Μετά την παραδοχή του σοκ που προκάλεσε η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, ο Έρικ ΜακΚόλουμ εξηγεί σε όλους, αλλά και στον Έλληνα γκαρντ ποια είναι η πίεση που ασκείται σε έναν παίκτη που εισπράττει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Και ο Σέιν Λάρκιν που ξέρει καλά... συμφωνεί!

Εν κατακλείδι, «θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παρτίζαν για την εμπιστοσύνη και την επιθυμία να είμαι μέλος της ομάδας της, αλλά πήρα την απόφαση ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά μου και για μένα να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια από τις ευρωπαϊκές ομάδες εκτός Σερβίας».