Ο Μίροτιτς κυκλοφορεί ελεύθερος και ιντριγκάρει - Το Μιλάνο, ο «εμφύλιος» στη Σερβία και η Ελλάδα που παραμένει στο... κόλπο!

Νίκολα Μίροτιτς

Ο Μίροτιτς κυκλοφορεί ελεύθερος και ιντριγκάρει - Το Μιλάνο, ο «εμφύλιος» στη Σερβία και η Ελλάδα που παραμένει στο... κόλπο!

Χρήστος Τσάλτας 11:17 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 21.07.2023

Το όνομα του Νίκολα Μίροτιτς παραμένει στο προσκήνιο της μεταγραφικής αγοράς και το Sportal παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσής του, η οποία έχει εξελιχθεί στο σίριαλ του καλοκαιριού.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η Μπαρτσελόνα ενημέρωση την πλευρά του Νίκολα Μίροτιτς για τη λύση συνεργασίας των δύο πλευρών, σε μια κίνηση που ήταν αναμενόμενη εδώ και αρκετό καιρό. Από το φινάλε της σεζόν άλλωστε οι Καταλανοί είχαν αποφασίσει να πάνε σε διαφορετική κατεύθυνση, λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής που είχε αποφασίσει η διοίκηση Λαπόρτα.

Κάπως έτσι η 4ετής παρουσία του Μίροτιτς στο Palau Blaugrana έφτασε στο τέλος της, με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ να μετρά 2 πρωταθλήματα στο διάστημα αυτό, αλλά και κάποιες άσχημες στιγμές στα Final 4 της Euroleague. Αποκορύφωμα η παρουσία στο Κάουνας, όπου η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον ντόρο και το buzz γύρω από το potential που είχε δημιουργηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μετά την απόφαση των Καταλανών να μειώσουν το μπάτζετ, ο Μίροτιτς δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασε την επιθυμία για παραμονή στην Βαρκελώνη, βγάζοντας παράπονο για την κίνηση των Καταλανών. Την ίδια ώρα, ο ατζέντης του είχε καταστήσει σαφές πως η Μπαρτσελόνα ήταν η μόνη ζημιωμένη της υπόθεσης.

«Δεν έχουμε υπογράψει ή συμφωνήσει για τίποτα και με κανέναν, γιατί είναι ακόμα παίκτης της Μπάρτσα. Δεν έχουμε μιλήσει ούτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν βιαζόμαστε. Κάθε μέρα που περνάει κοστίζει 31.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Οπότε η Μπάρτσα πρέπει να βιάζεται», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ιγκόρ Κρέσπο, πυο είναι εκπρόσωπος του παίκτη, δείχνοντας πως η πλευρά του παίκτη δεν πίεζε καταστάσεις.

Το φινάλε των δύο πλευρών έπεσε με την κίνηση της Μπαρτσελόνα. Το πραγματικό σίριαλ για το μέλλον του Μίροτιτς, όμως τώρα αρχίζει. Διότι από τη στιγμή που μένει ελεύθερος ο παίκτης η μισή Ευρώπη πέφτει στα... πόδια του προκειμένου να τον δελεάσει.

Μιλάνο, Μονακό, Βελιγράδι

Η Μονακό μοιάζει με προορισμό που μόνο ως απόλυτα ελκυστικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Υψηλό μπάτζετ, πολλά λεφτά για ξόδεμα, εκπληκτική ποιότητα ζωής, κανένα πρόβλημα με φορολογία. Από κάθε άποψη το Μόντε Κάρλο θα μπορούσε να ήταν το ιδανικός προορισμός για τον Μίροτιτς, μιας και οι Μονεγάσκοι είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για να τον κάνουν δικό τους.

Η πραμονή του Ντονάτας Μοτεγιούνας, ωστόσο αλλάζει τα δεδομένα, με την Μονακό να κρατάει τον βασικό κορμό της και επί της ουσίας να κάνει... πίσω για τον Μίροτιτς. Το ρόστερ άλλωστε είναι γεμάτο και ο Σάσα Ομπράντοβιτς προτίμησε την σταθερότητα του υπάρχοντος υλικού από την απόκτηση ενός παίκτη από το πάνω ράφι που θα εκτόξευε την ποιότητα μεν, αλλά θα έφερνε ερωτηματικά στη χημεία.

Η Αρμάνι Μιλάνο παραμένει σταθερά στο κόλπο για την απόκτησή του. Χώρος στο ρόστερ υπάρχει, οικονομικά οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν -και με το παραπάνω- τα «θέλω» του παίκτη, όμως κίνηση από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα δεν έχει γίνει. Και αν κρίνουμε από το «τιτίβισμα» του GM της ομάδας, Χρήστου Σταυρόπουλου, που ανέφερε «ευτυχώς που υπάρχει και το Twitter για να μαθαίνουμε τις προτάσεις που κάνουμε σε παίκτες», τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως οι Ιταλοί δεν έχουν θέσει σε κατάσταση προτεραιότητας τον παίκτη.

Νίκολα Μίροτιτς

Φυσικά στο κάδρο βρίσκονται και οι «αιώνιοι» της Σερβίας. Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας έχουν ξεχωρίσει τον Μίροτιτς και εξ αρχής ήταν αποφασισμένες να κινηθούν για την απόκτησή του. Μέχρι πρότινος ο 31χρονος φόργουορντ βρισκόταν προ των πυλών της Παρτίζαν, έπειτα από κινήσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τα τελευταία δεδομένα όμως είναι διαφορετικά. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπαθεί προσπαθεί να... μποϋκοτάρει μεταγραφή του στην Παρτίζαν. ενώ στη Σερβία κάνουν λόγο και για απειλές από πλευράς «ερυθρόλευκων», ακόμα και για παρέμβαση του προέδρου της χώρας και γνωστού οπαδού του Αστέρα, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

Επιπλέον, ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μίροτιτς και οι οικογένειά του δέχονται σοβαρές απειλές και από οπαδούς της Παρτίζαν, λόγω της καταγωγής του από το Μαυροβούνιο. Και έτσι, μια μεταγραφή που μέχρι πρότινος έμοιαζε σχεδόν στο τελικό στάδιο για τους «ασπρόμαυρους» δείχνει να παραμένει ανοιχτή ξανά.

Τα δεδομένα για Ελλάδα

Φυσικά, στο saga που έχει ως πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς δεν θα μπορούσε να λείψει και η χώρα μας και ιδίως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Από πλευράς Πειραιωτών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς η απόκτηση του Λουκ Σίκμα, σε συνδυασμό με την παρουσία του Άλεκ Πίτερς ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στη θέση 4 και δείχνουν πως δεν υπάρχει διάθεση για κίνηση απόκτηση του Μίροτιτς.

Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Τορνίκε Σενγκέλια, από την Βίρτους Μπολόνια, με τον Γεωργιανό φόργουορντ να έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στην ελληνική ομάδα τη νέα σεζόν. Τις τελευταίες ώρες όμως υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων από το εξωτερικό για νέο «μπάσιμο» για την απόκτηση του χαρισματικού άσου, την ώρα όμως που στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει σιγή ιχθύος γύρω από το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες αναμένεται να καθορίσουν πολλά για το μέλλον του Νίκολα Μίροτιτς. Το σίριαλ θα φτάσει στο τέλος του, με τον 31χρονο πρώην NBAer να συνεχίζει την καριέρα του μακριά από τη Βαρκελώνη σε ένα καλοκαίρι «καυτό» σε όλα τα επίπεδα στην Ευρώπη.