Η Σερβία θα παίξει χωρίς δέκα παίκτες κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σερβία θα παίξει χωρίς δέκα παίκτες κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Sportal newsroom 10:53 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 21.02.2023

Χωρίς τους διεθνείς που αγωνίζονται στην Euroleague θα εμφανιστεί στο ματς των προκριματικών με την Ελλάδα (24/2) και με τη Μεγάλη Βρετανία (27/2) η Σερβία και θέλει μία νίκη για να βρεθεί στις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 24 Φεβρουαρίου η Σερβία θα βρεθεί στην Ελλάδα για το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για το μεγάλο τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. 

Ο Πάπας στους 17 «εκλεκτούς» του Μανωλόπουλου με Σερβία και Λετονία
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

18:27 - 15.02.2023

Ο Πάπας στους 17 «εκλεκτούς» του Μανωλόπουλου με Σερβία και Λετονία

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανακοίνωσε τους 17 «εκλεκτούς» για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής μας στα προκριματικά του FIBA World Cup 2023 συμπεριλαβάνοντας μεταξύ αυτών και τον Τζορτζ Πάπας του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά.

Η Σερβία όμως, δεν τα έχει καταφέρει ακόμα χρειάζεται μία νίκη και στην προσπάθεια αυτή ο ομοσπονδιακός προπονητής Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στην Euroleague. Και αυτοί αφορούν την πλειοψηφία. Συγκεκριμένα δέκα στον αριθμό, ανάμεσά τους φυσικά και οι μεγάλοι σταρ της ομάδας. Ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές, οι Νεμάνια Νέντοβιτς και ο ανερχόμενος Φιλίπ Πετρούσεφ του Ερυθρoύ Αστέρα, αλλά και όλοι οι κομβικοί παίκτες όπως οι Ντανίλο Άντζουσιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς και Αλέκσα Αβράμοβιτς. 

Το ίδιο πρόβλημα αναμένεται να έχει ο κόουτς Πέσιτς και στις 27 Φεβρουαρίου, που η ομάδα του αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών. 

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Λετονία 7-1 
2. Ελλάδα 5-3
3. Σερβία 5-3 
4. Τουρκία 3-5 
5. Βέλγιο 3-5 
6. Μεγάλη Βρετανία 1-7