Η Ζαλγκίρις κάνει… μάγια αστοχίας στον Μάικ Τζέιμς
i

© Intime

Η Ζαλγκίρις κάνει… μάγια αστοχίας στον Μάικ Τζέιμς

Γιώργος Γαβριλάκης 17:05 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 30.12.2022

Κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Αμερικανός της Μονακό δεν ευστόχησε ούτε σε ένα σουτ εντός πεδιάς. Κάτι τέτοιο είχε να του συμβεί στην Euroleague από τις 9 Μαρτίου του 2017 όταν ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε 0/3 σουτ και πάλι κόντρα στην ομάδα του Κάουνας.

Το γεγονός ότι η Μονακό νίκησε τη Ζαλγκίρις (84-82) με τον Μάικ Τζέιμς να βάζει μόλις 2 πόντους, φαίνεται, ακούγεται και είναι… περίεργο.

Το ακόμα πιο περίεργο ήταν πως ο Αμερικανός γκαρντ δεν ευστόχησε σε κανένα σουτ εντός πεδιάς. Σε κανένα από τα επτά που εκτέλεσε. Είχε 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα, ενώ τα δύο… γκολ που έβαλε ήρθαν με ελεύθερες βολές. Βέβαια την κατάσταση για την ομάδα του την έσωσε ο Έλι Οκόμπο, αυτός έδωσε την οριακή νίκη στην ομάδα του Πριγκιπάτου. 

Την τελευταία φορά πάντως, που ο Τζέιμς δεν έβαλε ούτε ένα σουτ σε αγώνα της Euroleague, έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου του 2017

Ήταν η μέρα που οι «πράσινοι» λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague, για την 25η αγωνιστική συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο Κάουνας και λίγο αργότερα έχασε από τη Ζαλγκίρις με 64-58. 

© Intime

Τότε ο Μάικ Τζέιμς, πάλι κόντρα στους Λιθουανούς κατά… παράξενη σύμπτωση, είχε 0/3 σουτ. Όλα για προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων. Ήρωα, τύπου... Οκόμπο δεν είχε βρει τότε ο Παναθηναϊκός, που είχε για πρώτο σκόρερ τον Νίκο Παππά με 13 πόντους και μόνους διψήφιους από εκεί και πέρα τον Κρις Σίγκλετον (12) και τον Γιάννη Μπουρούση (10).