Η Γκούσταφσον αποθέωσε την Καλτσίδου στο Sportal: «Εξαιρετική προπονήτρια, είμαι ευγνώμων που δούλεψα μαζί της»

Η Γκούσταφσον αποθέωσε την Καλτσίδου στο Sportal: «Εξαιρετική προπονήτρια, είμαι ευγνώμων που δούλεψα μαζί της»

Χρήστος Τσάλτας 12:58 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 18.05.2024

Η Στέλλα Καλτσίδου κατέκτησε το Eurocup Γυναικών με τους Λόντον Λάιονς και η Μέγκαν Γκούσταφσον, που πέρασε από την Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες της τη φετινή σεζόν, έπλεξε το εγκώμιο της Ελληνίδας κόουτς, μιλώντας στο Sportal.

H φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη για το ελληνικό μπάσκετ γυναικών. Μια από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, η Στέλλα Καλτσίδου, έγραψε ιστορία, καθώς οδήγησε τους Λόντον Λάιονς στην κατάκτηση του Eurocup Γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, βάζοντας την πόλη του Λονδίνου στον μπασκετικό χάρτη πολύ δυνατά.

Η Ελληνίδα προπονήτρια ξεδίπλωσε τις ικανότητές της στον τομέα της τακτικής, καταφέρνοντας να πάρει το 101% από κάθε παίκτρια του ρόστερ. Μαζί της άλλωστε είχε και παίκτριες που τώρα ετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το WNBA.

Μία εξ αυτών είναι η Μέγκαν Γκούσταφσον. Η Αμερικανίδα σέντερ μετακόμισε στο Λας Βέγκας, για λογαριασμό των back to back πρωταθλητριών της λίγκας, Έισις, αγωνιζόμενη υπό τις οδηγίες της σπουδαίας Μπέκι Χάμον. Όσα έζησε στο Λονδίνο όμως, υπό τις οδηγίες της coach Καλτσίδου δεν τα έχει ξεχάσει.

Κάθε άλλο.

Στο πλαίσιο της media day της ομάδας από τη Νεβάδα, το Sportal είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την χαρισματική σέντερ, με την κουβέντα να στρέφεται στη συνεργασία της με την Καλτσίδου. Για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει.

«Η Στέλλα είναι εξαιρετική προπονήτρια. Έχω ελληνική σύνδεση, γιατί την προηγούμενη σεζόν έπαιξα στον Ολυμπιακό. Είναι εξαιρετική», ήταν τα πρώτα λόγια της, εστιάζοντας στη συνέχεια στην επιτυχία με τους Λάιονς, αλλά και στις προκλήσεις των προπονήσεων.

«Ήταν ξεχωριστό που φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία μαζί κερδίζοντας το Eurocup. Είμαι ευγνώμων σε εκείνη γιατί κάθε μέρα μου έβαζε προκλήσεις. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ξέρει πώς να φτιάχνει ομάδες και να χτίζει χημεία ανάμεσα στις παίκτριες. Εστιάζει στη νίκη και εγώ είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη συνεργασία μαζί της γιατί ήταν πραγματικά διασκεδαστικό διάστημα», ήταν τα λόγια της.