H... άχαρη επιστροφή του Ουντόκα στη Βοστώνη - «Όσοι έπρεπε να ξέρουν γιατί έφυγα, ξέρουν!» (vid)

H... άχαρη επιστροφή του Ουντόκα στη Βοστώνη - «Όσοι έπρεπε να ξέρουν γιατί έφυγα, ξέρουν!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:58 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.01.2024

Η πορεία του στον πάγκο των Μπόστον Σέλτικς ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, αλλά ο Ιμέ Ουντόκα απολύθηκε για... λόγους ανωτέρας βίας το καλοκαίρι του 2023. Και επέστρεψε στη Βοστώνη ως προπονητής των Χιούστον Ρόκετς και θυμήθηκε τα παλιά!

Την τελευταία φορά που οι Μπόστον Σέλτικς βρέθηκαν σε τελικούς του ΝΒΑ ήταν το 2022, τότε που έχασαν από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τότε που προπονητής τους ήταν ο Ιμέ Ουντόκα. Αυτόν εμπιστεύθηκαν τότε για τη σεζόν 2021-22, παρά το γεγονός ότι ήταν πρωτοεμφανιζόμενος head coach και η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή. 

«Πολύ καλή», όπως μετριοπαθώς ο ίδιος την χαρακτήρισε, τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1), όταν επέστρεψε στη Βοστώνη ως προπονητής των Χιούστον Ρόκετς πλέον. «Στη μία σεζόν μου στον πάγκο των Σέλτικς είχαμε πολύ καλή απόδοση, όχι βέβαια εξαιρετική», πρόσθεσε σημειώνοντας πως δεν ήταν εξαιρετική γιατί «δεν πετύχαμε τον στόχο μας» και αναφερόταν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Όσο εντυπωσιακή ήταν η είσοδός του στη Βοστώνη, άλλο τόσο απότομη και παράδοξη ήταν και η φυγή του. Έπειτα από την μοναδική του αγωνιστική περίοδο με τους Κέλτες απολύθηκε, διότι όπως η επίσημη ανακοίνωση έγραφε «παραβίασε έναν εσωτερικό κανονισμό» και ακολούθησαν οι... φήμες. 

Οι περισσότερες από αυτές σύγκλιναν στην άποψη και στα στοιχεία που έδειχναν πως είχε ερωτική σχέση με κάποιο στέλεχος της διοίκησης της ομάδας, αλλά το θέμα ήταν πως η κυρία ήταν παντρεμένη με κάποιο ακόμα πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού. Και πριν γίνει η Βοστώνη το σκηνικό για «Οικογενειακές ιστορίες» (για αγρίους) οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν. 

Τώρα που επέστρεψε στo TD Garden, o Ουντόκα βρέθηκε (μοιραία) στο επίκεντρο. Δεν του ζητήθηκε να θυμηθεί τον λόγο που αποχώρησε από τους Σέλτικς (και δεν τον έχει ξεχάσει), του ζητήθηκε να εκφράσει τη συναισθήματά του δημιουργήθηκαν τώρα που επέστρεψε για τον αγώνα που τελικά οι Ρόκετς έχασαν με μεγάλη διαφορά

«Οι σχέσεις που απέκτησα στη Βοστώνη δεν έπαψαν να υπάρχουν από τη στιγμή που έφυγα», είπε για αρχή, χωρίς βέβαια να διαγράψει το γεγονός ότι «σίγουρα κάποιους ανθρώπους τους απογοήτευσα. Κάποιες σχέσεις έχουν ήδη αποκατασταθεί, ενώ πιστεύω ότι στο μέλλον θα αποκατασταθούν και οι υπόλοιπες». 

Ο Πασκάλ Σιάκαμ παραμένει στο επίκεντρο των ανταλλαγών - Οι Μάβερικς και οι Ουόριορς πιέζουν τους Ράπτορς (vid)
NBA

11:31 - 14.01.2024

Ο Πασκάλ Σιάκαμ παραμένει στο επίκεντρο των ανταλλαγών - Οι Μάβερικς και οι Ουόριορς πιέζουν τους Ράπτορς (vid)

Από τη στιγμή που οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως αποσύρονται -για συγκεκριμένο λόγο- από την διεκδίκηση του Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς, οι Μάβερικς μπαίνουν στο παιχνίδι, εκεί όπου βρίσκονται (μεταξύ αλλων) και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που αναζητούν έναν... σωτήρα.

Πάντως, ο Ουντόκα βρήκε την ευκαιρία να συναντήσει φίλους -προφανώς οι... εχθροί τον απέφυγαν- και «είδα παιδιά που συνεργαστήκαμε, άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες που είχα στους Σέλτικς συνεχίζουν στην ομάδα». Ερωτώμενος για το αν οι αθλητές της ομάδας ήξεραν τον λόγο που απολύθηκε, ο ίδιος κατέληξε λέγοντας «πως θα ήταν ψέματα αν σας πως ότι δεν είχαν ιδέα. Το θέμα είναι ότι αυτοί που έπρεπε να ξέρουν, ήξεραν»!