Ιωνικός: «Ο Πλάτωνας είναι σπίτι μας, δεν θα συμφωνήσουμε να αγωνιστεί άλλη ομάδα»

Ιωνικός: «Ο Πλάτωνας είναι σπίτι μας, δεν θα συμφωνήσουμε να αγωνιστεί άλλη ομάδα»

Sportal newsroom 00:05 - 18.04.2023

Ο Ιωνικός απάντησε με ανακοίνωσή του σε δημοσιεύματα που ήθελα το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού να χρησιμοποιεί ως έδρα του το κλειστό του Πλάτωνα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

«Πόρτα» στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έριξε ο Ιωνικός, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του κλειστού γηπέδου του Πλάτωνα. Η ομάδα της Νίκαιας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το γυμναστήριο δεν είναι κανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ιωνικού, πόσο μάλλον να χρησιμοποιηθεί και από άλλους συλλόγους. 

ΑΕΚ: Ο Καντζούρης προσπαθεί να κρατήσει ανεπηρέαστους τους παίκτες από το κλίμα που δημιουργήθηκε στα Ιεροσόλυμα
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

19:58 - 17.04.2023

ΑΕΚ: Ο Καντζούρης προσπαθεί να κρατήσει ανεπηρέαστους τους παίκτες από το κλίμα που δημιουργήθηκε στα Ιεροσόλυμα

Ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Καντζούρης ετοιμάζει τους παίκτες του για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του τρίτου αγώνα που είναι «τελικός» με την Χάποελ στα Ιεροσόλυμα

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έπειτα από την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη χθεσινό δημοσίευμα από αθλητικό site, που παρουσιάζει το κλειστό του «Πλάτωνα» ως πιθανή έδρα για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του γυναικείου μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο Ερασιτέχνης Ιωνικός οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα.

Αρχικά είμαστε βέβαιοι πως ο Δήμαρχος της Νίκαιας δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για κάτι τέτοιο και πως φυσικά ΔΕΝ θα συμφωνούσε σε μια τέτοια πιθανότητα. Το γήπεδο μας ανακατασκευάστηκε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο απ’ όλους, τα έργα συνεχίζονται και η ομάδα μας περιμένει την ολοκλήρωσή τους για να συνεχίσει τους αγώνες της.

Το γήπεδο του «Πλάτωνα» ανήκει στο Δήμο της Νίκαιας, συνεπώς και στους Δημότες του και είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ έδρα του Ιωνικού ΝΙΚΑΙΑΣ. Έπειτα από την άριστη συνεργασία με τον Δήμο τα τελευταία χρόνια το γήπεδο έχει παραχωρηθεί για αποκλειστική χρήση στον Ιωνικό με επίσημο παραχωρητήριο, και με την δυνατότητα φυσικά να πραγματοποιεί ο Δήμος Εκδηλώσεις για τους συνδημότες μας, όπως συνέβη τα τελευταία 2 χρόνια.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποια κατηγορία θα βρει το αντρικό τμήμα που υποβιβάστηκε από την Α1. Όποια κι αν είναι η κατηγορία όμως οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του Ιωνικού σε προπονητικές ώρες και αγώνες είναι τεράστιες για τον σύλλογό μας που αριθμεί αυτή την στιγμή σε αντρικό και γυναικείο μπάσκετ περισσότερους από 300 αθλητές. Το κλειστό του Πλάτωνα ήδη δεν επαρκεί για ένα τόσο μεγάλο όγκο αθλητών γι αυτό και χρησιμοποιείται και το ανοιχτό γήπεδο, ενώ για την νέα αγωνιστική περίοδο θα γίνει αίτημα για περισσότερες ώρες και στο κλειστό της Νεάπολης.

Σεβόμαστε τον αγώνα όλων των ερασιτεχνικών σωματείων είτε μικρότερου, είτε μεγαλύτερου μεγέθους. Περισσότερο όμως σεβόμαστε τον αγώνα και τον κόπο που έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια για να φτάσει ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στην πόλη μας σε κορυφαίο επίπεδο με πανελλήνιες διακρίσεις. Έχουμε άλλωστε υποχρέωση απέναντι στην πόλη μας και τους συμπολίτες μας.

Με εκτίμηση,

Α.Ο. Ιωνικός».

Tags: