Ιστορικό πρώτο μετάλλιο για τον Καναδά σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ

Ιστορικό πρώτο μετάλλιο για τον Καναδά σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Χρήστος Τσάλτας 13:49 - 10.09.2023

Ο Καναδάς κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Team USA και να κατακτήσει την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μαζί το χάλκινο μετάλλιο στη Μανίλα.

Αποστολή στη Μανίλα

Νίκη με ιστορική σημασία για τον Καναδά, απέναντι στην Team USA. Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ ήταν μέσα στο πλάνο της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα από πολλούς διαφορετικούς παίκτες και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή στην ιστορία του μπάσκετ του Καναδά, καθώς για πρώτη φορά η χώρα της Βόρειας Αμερικής φόρεσε μετάλλιο έπειτα από την παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση της FIBA/

Οι παίκτες του Τζόρντι Φερνάντεθ κατέκτησαν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας, έπειτα απο 13 ανεπιτυχής παρουσίες σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά, γράφοντας το όνομά τους στα βιβλία της ιστορίας. Την ίδια στιγμή ο Καναδάς έχει εκφασφαλίσει την πρόκρισή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024, με την χώρα της Βόρειας Αμερικής να θέτει ως στόχο τη διάκριση και στην Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: