Ο Λου Ντορτ στο Sportal: «Δεν παίζουμε για το μετάλλιο που θέλουμε, αλλά έχουμε τεράστιο κίνητρο»

Λου Ντορτ

Ο Λου Ντορτ στο Sportal: «Δεν παίζουμε για το μετάλλιο που θέλουμε, αλλά έχουμε τεράστιο κίνητρο»

Χρήστος Τσάλτας 08:15 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 26.09.2023

Λίγο πριν από τη «μάχη» κόντρα στην Team USA, με φόντο το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λου Ντορτ περιέγραψε στο Sportal το κλίμα εντος των τειχών του Καναδά, εξήγησε τι πρέπει να κάνει για να έρθει η νίκη και στάθηκε στο μαρκάρισμα του Άντονι Έντουαρντς.

Αποστολή στη Μανίλα

Το τέλος του δρόμου περιλαμβάνει ένα μεγάλο παιχνίδι για τον Καναδά. Διότι μπορεί να πρόκειται για τον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά στο βάθος έχει μετάλλιο, αλλά και γοήτρο.

Αντίπαλος της ομάδας του Τζόρντι Φερνάντεθ θα είναι η Team USA, η ομάδα που φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Και το ζευγάρι ΗΠΑ-Καναδάς έμοιαζε ως το επικρατέστερο για τον μεγάλο τελικό. Μέχρι που εμφανίστηκαν Σερβία και Γερμανία κια αλλάξανε τις ισορροπίες.

Οι Καναδοί δεν μπόρεσαν να ματσάρουν την ενέργεια της Σερβίας και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλοί, δεν είχαν ρυθμό και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να ανατραπεί η κατάσταση. «Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας. Η Σερβία ήταν άξια συγχαρητηρίων, έπαιξαν πιο σκληρά από εμάς ειδικά στην άμυνα»μ ανέφερε ο Λου Ντορτ, μιλώντας στο Sportal, δίχως να ψάξει για δικαιολογίες.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έκαναν καλύτερο παιχνίδι από εμάς. Αμυντικά ήταν το θέμα γιατί δεχτήκαμε πολλούς πόντους και αυτό δεν ήταν στο πλάνο μας», υπογράμμισε.

Ο αντίπαλος του Καναδά είναι μια ομάδα γνωστή. Διότι πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για σύνολο γεμάτο λάμψη και οι 12 παίκτες αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Άρα η πλειοψηφία των Καναδών παικτών ξέρει καλά τι παίκτες θα αντιμετωπίσει.

«Όλοι ξέρουμε τι παίκτες είναι, τους έχουμε αντιμετωπίσει στο ΝΒΑ. Ξέρουμε τα πεδιά, ξέρουμε τι τους αρέσει να κάνουν, να σκοράρουν, να επηρεάσουν το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σκληροί, είμαστε εξοικειωμένοι με το παιχνίδι τους. Θα είναι ομαδική η δουλειά, δεν είναι για έναν μόνο παίκτη», ανέφερε ο Ντορτ, που βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα του να κατακτήσει μετάλλιο.

Αυτό δεν είχε ξανασυβμεί στο παρελθόν και για το μπάσκετ της χώρας, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, θα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή, όπως αναγνωρίζουν όλοι. «Θα είναι πραγματικά σπουδαίο να φτάσουμε στο πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του Καναδά. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε ή αυτό που θέλαμε στο τέλος της ημέρας, αλλά μας δίνει κίνητρο και να παίξουμε χωρίς να μετανιώσουμε πράγματα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αφήσουμε το σημάδι μας στη χώρα».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA μαθαίνει το μπάσκετ σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Διότι όπως επισημαίνουν όλοι, το παιχνίδι στη FIBA είναι διαφορετικό σε σχέση με το ΝΒΑ, μια άποψη με την οοία συμφωνεί και ο ίδιος.

«Είναι μαι προσαρμογή για μένα, υπό την έννοια πως έχω έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα μου, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά είναι καλό να βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους Καναδούς παίκτες. Είμαι ευγνώμων γι αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, πριν κλείσει την κουβέντα με αναφορά στον Άντονι Έντουαρντς.

Ο άσος των Θάντερ θα είναι ένας από εκείνους που θα μαρκάρουν τον Ant κατά τη διάρκεια του 40λετπου. Ένα απαιτητικό task μεν, αλλά αρκετά οικείο για τον ίδιο. «Το παιχνίδι του έχει αναπτυχθεί, παίζοντας στην ίδια λίγκα. Είναι πολύ καλός σκόρερ, πολύ επιθετικός και πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια και την αθλητικότητά του».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.