Η ΚΑΕ Άρης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς - Τι ειπώθηκε για το χρέος, το ενδιαφέρον για το BCL και τους επενδυτές από τις ΗΠΑ

Απολογισμός της ΚΑΕ Άρης

i

Ss

Η ΚΑΕ Άρης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς - Τι ειπώθηκε για το χρέος, το ενδιαφέρον για το BCL και τους επενδυτές από τις ΗΠΑ

Sportal newsroom 18:05 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 27.04.2023

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Άρη έπειτα από τον αποκλεισμό της ομάδας από τον Ολυμπιακό και η διοίκηση της ΚΑΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για όσα αφορούν τον σύλλογο.

Ο Άρης αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια της Basket League και οι Λευτέρης Αρβανίτης και Αχιλλέας Ρουσιαμάνης έκαναν τον απολογισμό της σεζόν, μιλώντας το μέλλον της ομάδας.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΚΑΕ Άρης προκειμένου να κάνει τον απολογισμό της φετινής σεζόν. Τη διοίκηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Αρβανίτης και ο το μέλος του Δ.Σ., Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, οι οποίοι ανέλυσαν τόσο το τι συνέβη φέτος στην ομάδα, όσο και τα πλάνα για το μέλλον. Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν για το BCL, το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για επενδύσεις στην ΚΑΕ, αλλά και για τα χρέη της ομάδας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Αρβανίτης ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με το χρέος της ομάδας:

«Παραλάβαμε αρχικά το 2020 ένα χρέος περίπου 5,6 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ τα χρέη έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Χρέη προς το Δημόσιο είναι 2 εκατ. εκ των οποίων οι 200 χιλιάδες στο ΙΚΑ και το 1,8 προς την εφορία. Η λύση του προβλήματος για το 1,8 είναι οι 120 δόσεις που ψήφισε η κυβέρνηση πρόσφατα και παλεύουμε να μπούμε στη ρύθμιση. Εάν μπούμε, διότι θέλει ερμηνεία, πάμε στις 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα ενώ τώρα δίνουμε 50 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε τη διαφορά και την ανάσα που θα πάρει η ομάδα.

Έχουμε 350 χιλιάδες ευρώ ρυθμισμένων οφειλών προς το γήπεδο. Είναι και αυτό ένα ποσό… Υπάρχει ένα ποσό άλλες 350 χιλιάδες ευρώ, που δεν το κατατάσσω στα χρέη. Είναι παλιές οφειλές, έχουν εκχωρηθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν. Είναι χρήματα που θα πάρουν οπωσδήποτε οι πιστωτές μας. Και μας μένουν άλλες 150 χιλιάδες που θα προσπαθήσουμε να διακανονίσουμε. Το σύνολο όλων αυτών είναι 2,9 εκατ. ευρώ, μαζί με τα εκχωρημένα. Εάν αφαιρέσουμε τα 350, είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των οφειλών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής σεζόν με ό,τι βγει από την εφορία. Είναι πολύ μεγάλη η μείωση και σε εποχές κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Οταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα, αρχίζει η δουλειά της διοίκησης, Πρωταρχικός στόχος είναι η αδειοδότηση και να καταθέσουμε τον φάκελο έως τις 20 Μαϊου. Θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι ενημερότητες με εφορία και ΕΦΚΑ» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο στόχο που υπάρχει για να αγωνιστούν οι κιτρινόμαυροι την επόμενη σεζόν στο Basketball Champions League: «Έχουμε κουβεντιάσει πολύ με το BCL. Μιλήσαμε και με το Eurocup. Οι δεύτεροι, μας έστειλαν την αίτηση συμμετοχής και όλα αυτά που χρειάζονται για να τους απαντήσουμε.

Στο θέμα του BCL είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Για αυτό η φετινή χρονιά μας αφήνει πίκρα, αφού δημιουργεί θέμα στον σχεδιασμό. Εάν ήμασταν στην 5η θέση θα είχαμε εξασφαλίσει τους ομίλους. Εξαρτάται τί θα κάνουν και οι ομάδες που είναι πάνω από εμάς. Συνεχίζεται η κουβέντα με τη FIBA. Είμαστε σε επαφή και θα φανεί τί θα γίνει ως τα τέλη του Μαϊου. Εάν δεν υπάρχει Ευρώπη, θα παίξουμε στην Ελλάδα, αλλά ο στόχος μας είναι να παίξουμε σε κάποια διοργάνωση».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Ρουσιαμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στους επενδυτές από το εξωτερικό που έδειξαν ενδιαφέρον για την ομάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρθηκαν κάποιοι ξένοι επενδυτές για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Μιλήσαμε μαζί τους, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη. Αναλύσαμε τα πλάνα μας η κάθε πλευρά. Τους εξηγήσαμε ότι το σημαντικό δεν είναι απλά να δώσουμε την ΚΑΕ αλλά να είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και να μην τραβήξουμε ξανά τα ίδια. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρότασή τους, αφού δεν αναλαμβάνουν κανένα παλιό χρέος. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.

Είναι Αμερικάνοι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν. Δεν έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ. Είναι τελείως άσχετο το ένα με το άλλο θέμα… Δεν υπάρχει όμως κάτι. Ηταν μικρή η πρόταση που έγινε, που λογικά θέλουν να πάρουν την ομάδα χωρίς χρήματα ή με ένα μικρό ποσό. Θα μπορούσαν έστω να βγάλουν μια εγγυητική ή να δεσμευτούν να τα πληρώσουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Πρωταρχικό μας θέμα ήταν να μας καταθέσουν ένα πλάνο αποπληρωμής παικτών υποχρεώσεων κλπ. Δεσμεύτηκαν να βάλουν 150 χιλιάδες ευρώ για φέτος, αναλαμβάνοντας όμως το 51% των μετοχών. Εμείς θα περιμέναμε να αναλάβουν την αποπληρωμή του ΙΚΑ πχ ή του Ντραγκίσεβιτς. Ηθελαν να χρηματοδοτήσουν το μπάτζετ και να διαχειρίζονται τα έσοδα. Δηλαδή άφηναν τα χρέη στις πλάτες άλλων. Εάν δεν υπάρξει οριστικά συμφωνία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα την πρόταση που έχουμε στα χέρια μας.

Έχουμε μιλήσει 3-4 φορές για τη νέα χρονιά. Προσανατολιζόμαστε για ένα συμβόλαιο με μεγαλύτερη διάρκεια από τον έναν χρόνο. Θα μιλήσουμε και με τον μάνατζερ του. Ο κόουτς θέλει το βήμα παραπάνω, οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες μαζί».

Tags: