Καταιγιστικός ΠΑΟΚ με 11/19 τρίποντα στο ημιχρονο κόντρα στην ΑΕΚ

Άντριου Χάρισον

Καταιγιστικός ΠΑΟΚ με 11/19 τρίποντα στο ημιχρονο κόντρα στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 19:35 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 23.09.2023

Πολύ καλή εικόνα από τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, για την πρεμιέρα του τουρνουά «Μαυροσκούφεια», με τους παίκτες του Φώτη Τακιανού να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος και με διάθεση να επιβάλλει το παιχνίδι του απέναντι στην ΑΕΚ και στο πρώτο μέρος του αγώνα στο «PAOK Sports Arena» το πέτυχε στον μέγιστο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την ομάδα του Φώτη Τακιανού να προηγείται με διαφορά 15 πόντων (55-40), έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι παίκτες του δικεφάλου του Βορρά ήταν εξόχως αποτελεσματικοί από την περιφέρεια, βρίσκοντας στόχο 11 φορές σε 19 προσπάθειες που επιχείρησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φρίντρικσον μέτρησε 4 εύστοχα τρίποντα, με τους Τσιακμά, Φλάτεν και Μπελιάουσκας να μετρούν 2 εύστοχα σουτ τριών πόντων, ενώ 1 εύστοχο τρίποντο πρόσθεσε ο Άντριου Χάρισον, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει την κατάσταση χάρη στην ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6,75μ.

Την ίδια ώρα η Ένωση δεν είχε ανάλογη ευστοχία έξω από τη γραμμή, καθώς μέτρησε μόλις 37,5% έχοντας 3/8 τρίποντα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Από πλευράς ΑΕΚ έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια οι Μπεν ΜάκΛεμορ (2 τρίποντα) και Τζόρνταν ΜακΡέι (1 τρίποντο).