Η ηγετική παρουσία του ΜακΡέι δείχνει το δρόμο στη νέα ΑΕΚ

Τζόρνταν ΜακΡέι

Η ηγετική παρουσία του ΜακΡέι δείχνει το δρόμο στη νέα ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 20:31 - 22.09.2023

Από τις πρώτες μέρες του στη χώρα μας έχει πάρει επ' ώμου ένα συγκεκριμένο ρόλο, αυτό τον ηγέτη. Ο Τζόρνταν ΜακΡέι είναι μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο ρόστερ της ΑΕΚ, εντός και εκτός παρκέ.

Η μεταγραφή του προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διότι η ΑΕΚ κινήθηκε αποφασιστικά και κατάφερε να τον κάνει δικό της, ενισχύοντας πολύ σημαντικά το ρόστερ της στις θέσεις 2-3. Άλλωστε ο Τζόρνταν ΜακΡέι έρχεται από μια άκρως παραγωγική σεζόν με την Χάποελ Τελ Αβίβ, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Στα 32 του χρόνια ο άλλοτε άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς βρίσκεται στην πιπ ώριμη και μεστή φάση της καριέρας του. Ξέρει πολύ καλά τον εαυτό του, έρχεται από μια πολύ «γεμάτη» σεζόν, ενώ ο τρόπος με τον οποίο εκτελεί την αντίπαλη άμυνα δείχνει σε όλους την εξαιρετική του σχέση με το αντίπαλο καλάθι. Στοιχεία τα οποία ξεχώρισε ο Ζοάν Πλάθα, αλλά και άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και για το λόγο αυτό «έτρεξαν» τις διαδικασίες για να τον κάνουν δικό τους.

Αυτά είναι τα στοιχεία που βλέπουν όλοι στο παιχνίδι του Αμερικανού άσου. Διότι φέτος η παρουσία του είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη μέσα στην ομάδα. Το ρόστερ άλλωστε χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο ΜακΡέι να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, έναν ρόλο στον οποίο ανταποκρίθηκε από τις πρώτες μέρες του στην Αθήνα.

Με το... καλημέρα στην προετοιμασία ο έμπειρος άσος «έπιασε δουλειά». Η φωνή του ακουγόταν (και συνεχίζει να ακούγεται) πολύ συχνά στις προπονήσεςι της ομάδας, θέλοντας να δώσει κατεύθυνση στους συμπαίκτες του. Μάλιστα το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει στο παιχνίδι του, πως δεν φοβάται να βγει μπροστά σε κρίσιμα σημεία, το κάνει πράξη και στις προπονήσεις.

Είναι άλλωστε μια πολύ ανταγωνιστική παρουσία στο χώρο, που θέλει πάντα να κερδίζει. Με αυτή τη νοοτροπία πορεύεται σε όλη την καριέρα του και αυτό θέλει να περάσει και φέτος. Άλλωστε όσοι τον γνώρισαν την περσινή σεζόν στο Ισραήλ, με την Χάποελ Τελ Αβίβ, έκαναν λόγο για έναν πολύ συναισθηματικό τύπο, που δεν φοβόταν να δείξει το πώς ένιωθε κάθε στιγμή. Κάτι που αναμένεται να κάνει και φέτος.

Ήδη άλλωστε έχει «χτίσει» χημεία με τους συμπαίκτες του, τόσο με τους ξένους, όσο και με τους Έλληνες, μπαίνοντας ακόμα περισσότερο στο νέο ρόλο του στην ΑΕΚ. Ο Πλάθα άλλωστε περιμένει πολλά από εκείνον, ενώ και στα φιλικά δεν ηταν λίγες οι φορές που ο ΜακΡέι αποφάσιζε για την επίθεση της ομάδας του. Κάτι που αναμένεται να κάνει και στα επίσημα παιχνίδια, όπου το βάρος θα είναι σαφώς μεγαλύτερο και η ανάγκη για το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του εξίσου μεγάλη. Ο ΜακΡέι άλλωστε ξέρει από απαιτήσεις και ουδέποτε κρύφτηκε στα δύσκολα. Αυτό αναμένεται να κάνει και φέτος στα κιτρινόμαυρα.